U Avali četiri odsto više gostiju ovog ljeta

U kompaniji “Beppler&Jacobson Montenegro” napravljen je presjek ljetnje sezone u hotelu “Avala resort&villas” i prema riječima direktora kompanije Nikole Kasala, ovog ljeta su imali 4% više gostiju u odnosu na 2017. godinu.

“ U periodu jun-septembar ove godine bilo je 70435 noćenja što je 4 odsto više negu u istom period prošle godine kada je ostvareno 67791 noćenja. Interesantno je da je obaj septembar bio za 10% jači u odnosu na prošlogodišnji, tj. ostvareno je u tom mjesecu 15848 noćenja”, kazao je Kasalo.

Klasifikujući strukturu, on naglašava da su imali najveći broj gostiju iz Švedske, više od 14% u odnosu na prošlogodišnjih 5%. Izrael  je bio zastupljen sa 12%  od  ukupnog  broja  ostvarenih  noćenja  (prošle  godine  liderskih  18% ), a Rusija sa 11% u odnosu na 13% u 2017. godini.

“Očigledna je bila blaga stagnacija gostiju iz Rusije i Izraela, zapadno-evropsko tržište, prije svega Njemačka i Velika Britanija itd , se zadražalo na tradicionalnih 4-5%  i imamo povećanje dolaska iz Skandinavskih zemalja, što mi objašnjavamo prije sve inteziviranom saradnjom sa TUI grupacijom.

Jako smo zadovoljni ovogodišnjom ljetnjom sezonom i moram svakako istaći da je znatan porast individualnih klijenata, koji sve intezivnije rade direktni buking. Sada su završeni određeni projekti za postsezonu i oni će biti nuđeni na ruskom, zapadnoevropskom tržištu, kao i u regionu.”, zaključio je Kasalo.

(promo)

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

Ostavite komentar