Sada je potrebno početi sveobuhvatnu i pažljivu pripremu za iduću sezonu

Uprkos velikom padu prihoda u hotelima «Avala» i Bianca»                                           poručuju da se ne smije posustajati

Kriza će proći ali smo mišljenja da je vrlo vjerovatno, da će u narednom periodu doći do pomjeranja na globalnom turistickom tržištu. Upravo tu treba odigrati veoma ozbiljno i na tržište izaći sa jasnom i spremnom strategijom – saopštio je Kuljić

Nemanja Kulić
Nemanja Kulić

Generalni menadžer Hotela “Avala resort&villas” Nemanja Kuljić je saopštio analize koje su uradili za hotele “Avala” i “Bianca” uz konstataciju da je izuzetno složena i teška godina iza nas i da ostvareni prihodi od oko 30% ,u odnosu na uporedni period prošle godine, jedva da su pokrili dio troškova. Ilustracije radi, broj ostvarenih noćenja u periodu jul-septembar je na nivou 50% u odnosu na prošlu godinu a ostvareni prihod manji od 30%, prvenstveno kao posljedica snižavanja cijena.

“Ipak, vjerujem da je najteži period iza nas i da će u prvom momentu Nova godina donijeti odredjene pomake. Očekivanja moraju biti umjerena a preciznije planove (prihode) je gotovo nemoguće predvidjeti. Kriza će proći ali sam mišljenja da je vrlo vjerovatno, da će u narednom periodu doći do pomjeranja na globalnom turističkom tržištu.Upravo tu treba odigrati veoma ozbiljno i na tržište izaći sa jasnom i spremnom strategijom koja će makar povratiti poziciju koju smo imali 2019-te godine, a koja je bila prilično dobra. Mišljenja sam da smo i tokom perioda krize izgubili viziju a nadmetanje je iz kreiranja jedinstvenog iskustva preraslo u gotovo samo cjenovno, bez jasne strategije na državnom nivou, ili makar strategije medju hotelijerima.

Svi zajedno moramo učiniti dodatne napore kako bi poremećenu cjenovnu politiku vratili u “normalno” stanje, što često, može biti veoma zahtjevan posao”, kazao je Kluljić.

On naglašava da i u ovim teškim momentima, nijesu iznevjerili goste i sa zadovoljstvom saopštava da su dva hotela kompanije “Beppler&Jacobson Montenegro”, budvanska “Avala” i kolašinska “Bianca” bili otvoreni a svi hotelski sadržaji bili u funkciji. Tako će ostati i u narednom period bez obzira na okolnosti.

“Drugačija cjenovna politika tokom ljetnje sezone je naše hotele učinila više dostupnim klijenteli iz Crne Gore i regiona i u tom smislu sam siguran da smo napravili pravi potez. Otvorili smo vrata za veliki broj ljudi koji do sada nisu bili naši gosti i na naše veliko zadovoljstvo, i gostima iz Crne Gore pokazali šta to imamo da ponudimo.

Smatram da je to veliki uspjeh I da će se odredjeni broj tih gostiju vratiti jer su iz “Avale” i “Biance” izlazili zadovoljni.

Uprkos izazovnoj zdravstvenoj i finansijskoj situaciji, uspjeli smo da zadržimo veliki broj radnika pa u ovom momentu kompanija ima gotovo 250 zaposlenih.

Pomoć države u vidu subvencija je izuzetno značajna.

U iščekivanju vakcine i nove, bolje godine, akcenat smo stavili na poštovanje svih zdravstvenih mjera kako bi boravak naših gostiju učinili prije svega sigurnim a mjera korišćenjem svih hotelskih sadržaja i ugodnim”, zaključuje Kuljić.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

Ostavite komentar