Porto Montenegro – dobitnik prestižne nagrade, destinacija za cijelu godinu

#PortoMontenegro #DaniloKalezić #GoldAnchor

Odlukom britanske Jaht harbor asocijacije marina Porto Montenegro je dobitnik nagrade „Pet platinum sidara’‘. Tivatska marina za super jahte Porto Montenegro je prva marina koju je britanska Jaht harbor asocijacija (TYHA) nagradila plaketom „Pet platinum sidara”, što je čini najboljom marinom na svijetu.

O vrijednom priznanju, standardima koje je marina morala ispuniti, promociji Crne Gore kao turističke destinacije i utiscima o turističkoj sezoni, za portal Crna Gora, govorio je PR Porto Montenegra Danilo Kalezić.

Platinum logo - on solid blue - RGB

Crna Gora: Marinu Porto Montenegro britanska Jaht harbor asocijacija (TYHA) nagradila plaketom „Pet platinum sidara”, što je čini najboljom marinom na svijetu. U djelimično kratkom poslovanju ovo dođe kao šlag na torti uspješnog poslovanja. Šta ovo priznanje znači za Vas kao kompaniju i koje ste uslove trebali da ispunite da bi ušli u izbor? 

Danilo Kalezić: Marina Porto Montenegro dobitnik je jedinstvene i prestižne Platinum nagrade, koju dodjeljuje britanska Yacht Harbour asocijacija (TYHA), u saradnji sa asocijacijom Marina industrijalaca (MIA). Ovim globalnim priznanjem marina Porto Montenegro je zvanično jedina marina na svijetu sa ovom nagradom najvišeg ranga u jahting usluzi i industriji. Zasluga je prvenstveno stečena na osnovu monitoringa usluge u marini i zadovoljstva nautičke klijentele istom, ali i zbog kapaciteta marine od 450 vezova, lifestyle iskustva u tivatskom nautičkom naselju, visokim ekološkim standardima cijelog projekta, kao i perfektne pozicije u Boki Kotorskoj.

Nagrada je zvanično formirana prošle godine od strane TYHA-e i MIA-e, koji su zajednički operateri sistema Zladnog sidra, i osmišljena je kao najvisočija u rangu, u domenu jahting poslovanja. Imperativ našeg poslovanja je kvalitet proizvoda i usluge marine i nautičkog naselja Porto Montenegro – Platinum nagrada je zasluga svakog člana tima Porto Montenegra, njihove neumorne predanosti, bez koje vizija ne bi bila realizovana. 

15271868_10154145198224205_723388514202845652_o

Crna Gora: Kako ste zadovoljni turističkom sezonom do sada i da li možemo dobiti neke podatke?

Kalezić:  Spektakulatni hotel Regent Porto Montenegro i ekstenzija Regent Pool Club Residences sa nove 62 stambene jedinice, bazen Jahting kluba, konceptualni noćni klub Platinum, izuzetno šoping iskustvo, svojevrsni art-punktovi u galerijskoj promenadi, samo su neki od razloga zašto je Porto Montenegro omiljeno sidrište za svjetske nautičare, ali i mjesto boravka kosmopolita sa svih meridijana. Sezona je intenzivna, dinamična, kapaciteti marine su popunjeni, ista je situacija i sa hotelskim i rezidencijalnim kapacitetima nautičkog naselja – svaki segment nautičkog i turističkog proizvoda Porto Montenegra ima svoju ciljnu grupu, i odličnu reakciju klijentele koja joj se često vraća. Nadamo se rekordnoj godini, a o rezultatima ćemo govoriti na kraju kalendarske godine, jer sezona kod nas uvjek najduže traje – Porto Montenegro je destinacija za sva godišnja doba.

Crna Gora: Ovo je još jedan način veoma uspješne promocije Crne Gore kao turističke destinacije, može se zaključiti da je Porto Montenegro jedan od najboljih promotera Crne Gore (da pomenemo i Gumball 3000), da li će mozda biti još nekih aktivnosti na tom planu? 

Kalezić: Iako je projekat marine za superjahte i nautičkog naselja Porto Montenegro internacionalnog karaktera, bazira se na pomorskom i kulturnom nasljeđu Tivta i Boke Kotorske. Vlada Crne Gore je od početka prepoznala ideju da se Crna Gora kroz Porto Montenegro pozicionira kao vodeća suprejahting destinacija na Mediteranu, i pruža podršku u realizaciji jasne strategije razvoja nautičkog turizma u Tivtu i Boki Kotorskoj. Porto Montenegro je doprinio da se promijeni percepcija  Crne Gore širom svijeta, značajno je povećao prihode države od turizma, te je kreirao hiljade direktnih i indirektnih radnih mjesta. Nakon kanadskog investitora Pitera Munk-a, Investment Corporation of Dubai je idealan partner koji će rizort podići na sljedeći nivo i maksimizirati njegov praktično neograničeni potencijal. Tokom svih ovih deset godina od realizacije projekta razvijali smo se zajedno sa lokalnom zajednicom, svi zajedno ulažemo vrijeme i kapital, i mogu objektivno da kažem da je Tivat „grad budućnosti“, crnogorski turistički proizvod po mjeri gosta koji želi ugođaj sa 5 zvjezdica. Lifestyle događaji poput globalnog relija Gumball 3000 sa spektakularnom povorkom futurističkih konceptualnih automobila, nautički događaj MYBA Pop-Up Superyacht Show koji se ove godine održava od 8. do 10. septembra, samo su neki od događaja koji na pravi način promovišu Crnu Goru kao turističku destinaciju, s posebnim osvrtom na njene nautičke i turističke potencijale. 

porto montenegro

Crna Gora:  Šta bi poručili turističkim radnicima u Crnoj Gori, koji je vaš savjet njima? 

Kalezić: Kompanija Adriatic Marinas je „stvaratelj za stoljeća“, kreator jednog novog segmenta u luksuznoj turističkoj industriji u lokalnoj zajednici, ali i u ovom dijelu Mediterana – zbog brzog razvoja projekta, kvaliteta nautičkog i turističkog proizvoda, broja zaposlenih i doprinosa lokalnoj zajednici, ali i ugleda i imidža koje za vrlo kratko vrijeme uživa od svjetske klijentele. Sve je ovo zasluga ne samo vrijednosti investicije u kojoj je do sada ulozeno 447 miliona eura, već zbog ljudskih resursa koji su najvrijedniji kapital naše kompanije. Svi onih razmišljaju i djeluju timski, vizionarski, energično, uvjek se trude da budu najbolja verzija sebe u profesionalnom i ličnom smislu – to je ona „esencija“  koja Porto Montenegro izdvaja od ostalih turističkih proizvoda na crnogorskoj obali.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

Ostavite komentar