Ovo su najšarenije ulice na svijetu

#Turizam #BusinessMagazin

Kopenhagen, Danska – Nekada prometna luka (najstarija zgrada datira iz 1681.godine), oblast Nyhavn u Kopenhagenu  potpuno je izmijenjena u atraktivno,  živahno naselje. Idealno je mjesto za ranu večeru I slušanje muzike dok posmatrate zalazak sunca na kanalu

Kopenhagen Danska


London, Engleska – Iako nije tropski raj, ono što nedostaje u klimi nadoknađeno je živopisnom arhitekturom. Između Notting Hill, Chalcott Square i Neal’s Yard neće vam biti teško pronaći šarenilo ulica.

London Engleska


Štokholm, Švedska – Staro jezgro Stokholma,  Gamla Stan nalazi se u nizu istorijskih zgrada.  Stortorget, mali živopisni trg u starom gradu, poznat je kako po svojim šarenim zgradama tako I po tradicionalnom božićnjem bazaru.

Stokholm Svedska


Kejptaun, Južna Afrika – Ako želite vidjeti nasvjetlije kuće ikad, posjetite  Bo-Kaap u Kejptaunu. Kuće pastelnih boja u kombinaciji sa istorijskim muzejom koji datira iz 1760.god čini ovu oblast jednom od najvećih atrakcija Kejptauna.

Kejptaun, Južna aFRIKA


Venecija, Italija – Ostrvo Burano u Veneciji je poznato po svojim živopisnim ulicama a ne propustite priliku I da kupite ručno rađenu čipku koja je glavni izvoz ostrva.

Venecija Italija


Bergen, Norveška – Lučke kućice u Bryggen Hanseatic Wharf,  napravljene od obojenog drveta, sada su  dom mnogim bistroima, galerijama I zanatskim radnjama. Ova istorijska oblast je veoma dobro očuvana I uvršćena u UNESCO listu svjetske kulturne baštine. 

Bergen Norveška


Charleston, Južna Karolina – Rainbow Row je niz od trinaest šarenih kuća I mjesto koje turisti u Charleston-u jednostavno moraju vidjeti.  Ova turistička atrakcija se nalazi u ulici E Bay  i predstavlja najdužu grupu gruzijskih kuća u SAD

Charleston, South Carolina


Paris, Francuska – Teško je odabrati samo jedno mjesto u Parizu ali šarena ulica Rue Crémieux je priča za sebe. Živopisne kuće oivičene saksijama sa cvijećem su  prizor koji turisti obožavaju da fotografišu u posjeti prijestolnici Francuske. Ovo mjesto je najbolje obići  u ranim jutrarnjim časovima jer ga kasnije preplave turisti istomišljenici.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Buenos Ajres, Argentina – Mali ulični muzej Caminito se nalazi u La Bocca, naselju u blizini Buenos Airesa. Ovaj kvart, poznat po umjetnosti je prepun kafića na otvorenom odakle možete posmatrati ulične performere. 

Buenos Aires Argentina


Salvador, Brazil – Istorijski centar Salvadora, Pelourinho, datira još iz kolonijalnih vremena. Prošetajte ujutro kaldrmama koja je puna živopisnih kuća, crkvi, restorana I barova.

Salvador Brazil

tekst preveden sa domino.com

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

Ostavite komentar