Održana edukativna radionica na temu digitalnog marketinga u turizmu „Od instagrama do digitalnih tehnologija-tips&tricks“

Danas je u hotelu Kalamper & Spa održana edukativna radionica za turističke poslenike grada Bara na temu „Od instagrama do digitalnih tehnologija – tips&tricks“, a u organizaciji Turističke organizacije Bara. Predavač na ovoj radionici je bio gospodin Dino Oreški, jedan od pokretača digitalnog marketinga u Hrvatskoj sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti.

Prisutni na radionici su se upoznali sa širokim spektrom aktivnosti digitalnog marketinga, kao i sa primjerima dobre prakse vodećih hotelsko-turističkih kuća i njihovih profila na društvenim mrežama  (Instagram, Facebook, Youtube). Predstavljen je i „put“ gosta od prve posjete nekom turističkom web sajtu, način na koji poredi cijene i kvalitet, sama kupovina kao i kasnije recenzije nakon putovanja. Osim navedenog predstavljene su i tehnologije kao što su chatbotovi, „machine learning“,  integracije sa CRM-ovima (Customer Relationship Management), beskontaktno plaćanje, kreiranje specifičnih ponuda na osnovu interesa gostiju i dr.

Savremena tehnološka rješenja uticala su na svaki apekt života pa je to slučaj i kada je riječ o putovanjima. I dalje se veoma cijeni preporuka prijatelja i rođaka, turistički vodiči i brošure i dr., ali online sadržaji postaju sve dominantniji, pa se organizacija ovakve radionice pokazala opravdanom, prije svega zbog mogućnosti koje pruža digitalni marketing, kao i zbog konstantne potrebe sa usavršavanjem i edukacijom.

Turistička organizacija Bara će i budućnosti pratiti savremene trendove u turizmu i uz osluškivanje potreba turističke privrede nastaviti sa organizovanjem sličnih edukacija.

(promo)

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

Ostavite komentar