Tribina u Gimnaziji ,,30. Septembar”: Zašto se ekonomski osamostaliti

 

Udruženje preduzetnica Crne Gore u petak je organizovalo tribinu ,,Zašto se ekonomski osamostaliti, šestu po redu, ujedno i poslednju, u okviru projekta ,,Preduzetništvo – tvoj izboručenicima Gimnazije ,,30. Septembar” u Rožajima. Projekat je podržan od strane Ministarstva sporta Crne Gore.

Preduzetnice koje su učenicima prenjele svoje iskustvo

Predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore, Edita Dautović je sa đacima podiljelila svoje profesionalne početke u karijeri kao i iskustva i mentorsku praksu.

– Učenici su imali priliku da pogledaju kratki film ,,Unija mladih preduzetnika“  koji im se , sudeći po reakcijama i interesantnim pitanjima, jako dopao. Škola ima predmet preduzetništvo i svoje aktivnosti vezane za to. Posebno treba pohvaliti i istaći da su dobitnici prvog mjesta za preduzetničku  ideju na Univerzitetu Donja Gorica. Imaju oformjene timove koji konstantno rade na novim idejama. Učenici su jednu ideju prodali  CUNGU kompaniji iz Ulcinja – rekla je Dautović.

Učenici Gimnazije ,,30.septembar“

Učenici Rožajske Gimnazije imali su priliku da se upoznaju i sa brošurom ,,Mladi i preduzetništvo” koja je nastala iz ovog projekta. Takođe, mogli su da čuju inspirativnu priču preduzetnice Fahrete Tahirović  o počecima u ,,Happyening-u”, kao i lokalnu preduzetnicu iz Rožaja, Velidu Hodžić.

Projekat „Preduzetništvo – tvoj izbor” ima za opšti cilj afirmaciju preduzetništva među mladim ljudima u srednjim školama i na fakultetima u Podgorici i sjevernom regionu Crne Gore.Takođe, da podstakne mlade ljude na pokretanje samostalnog biznisa, afirmaciju preduzetničkog duha predstavljanjem uspješnih primjera crnogorskih preduzetnica, jačanjem kapaciteta i pružanjem informacija koje su im neophodne za započinjanje i razvoj spostvene biznis ideje.

 

 

 

 

 

 

 

Novinarka Milanka Ćorović, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke/kolumne koji nas podsjećaju da su ''istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi'' i da je kontinuirani rad ''najveća životna investicija''. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ :) Čitamo se...

Ostavite komentar