Spark.me startup takmičenje: pobjednik CouchCoach iz Srbije, drugo mjesto Velocy iz Srbije

#SparkMe #Takmičenje #CouchCoach

U finalu su se našle tri ekipe: Churn (Velika Britanija), CouchCoach (Srbija) i Velocy (Srbija). Pobjednička ekipa CouchCoach je dobila priliku da predstavi svoj projekat vodećim svjetskim investitorima i medijima u TechCrunch Disrupt “Aleji preduzetnika” u San Francisku.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Velocy (Srbija), što je ujedno novina ove godine kao posebna nagrada za drugo rangirani tim, koji će imati priliku da provede 10 dana u rezidenciji za startupove, Startup Embassy, koja se nalazi u Palo Altu u Silicijumskoj dolini, koja je ujedno i ovogodišnji sponzor Spark.me konferencije.

1 mjesto

Nenad Nikolin, iz pobjedničkog tima CouchCoach (Beograd), je kazao: „Aplikacija je namijenjena navijačima u košarci, koji imaju želju da učestvuju u utakmici dok je gledaju. Oni mogu da se užive u ulogu trenera, tako što će davati savjete pravom treneru, samim tim mogu da osvoje sopstvene poene i da budu rangirani na ranglisti. Nakon utakmice proglašavamo najboljeg CouchCoach-a, i praksa je da pravi trener sa klupe uruči nagradu treneru sa kauča.“

2 mjesto

Spark.me startup takmičenje teži da okupi timove iz Evrope i šire, te da im kroz program konferencije i učešće u takmičenju omogući da svoje projekte predstave ostatku svijeta. Učešće u Spark.me startup takmičenju je bilo otvoreno za sve startupove koji su osnovani nakon 1. septembra 2015. godine (bez obzira da li su formalno registrovani kao preduzeće ili ne), i koji su do sada primili investicije u ukupnom iznosu manjem od 2,5 miliona dolara. Ovo su uslovi koje TechCrunch postavlja kako bi bilo moguće učestvovati u TechCrunch Disrupt „Aleji preduzetnika“, izložbenom prostoru za potencijalno uspješne projekte i kompanije, koji posjećuju vodeći američki i svjetski investitori, mediji, kao i opšta javnost i koji predstavlja jednu od najboljih prilika da se biznis ideja predstavi potencijalnim investitorima i stupi u kontakt sa ljudima koji vam mogu pomoći da pretvorite svoj projekat u ostvarenje sna, odnosno uspješan posao.

Izabrani startupovi su imali priliku da se predstave međunarodnom žiriju na Spark.me konferenciji, predavačima Kamranu Elahijanu, Džonu Burkhartu i Metu Dezmiru, kao i Predragu Lešiću predstavniku organizatora.

Lešić je naglasio o pobjedničkoj konferenciji: „Aplikacija koja je osvojila prvo mjesto, osvojila ga je iz razloga što je to živa aplikacija koja se koristi, aplikacija koja već ima potpisane ugovore sa svojim korisnicima, i aplikacija koja analizira veliku količinu podataka. Odnosno, koristeći aplikaciju za vrijeme utakmice, korisnici su u stanju da predlažu promjene koje bi mogle da se odrade u timu da bi neki tim igrao bolje.“

Najbolje ocijenjeni startup će dobiti dvije povratne avionske karte do San Franciska, hotelski smještaj za dvije osobe i priliku da od 18. do 20. septembra u San Francisku ostvare svoj san i predstave svoju ideju investitorima iz cijelog svijeta. Drugo rangirani tim, takođe dvoje ljudi,  provešće 10 dana u rezidenciji za startupove, Startup Embassy, koja se nalazi u Palo Altu u Silicijumskoj dolini, koja je ujedno i ovogodišnji sponzor Spark.me konferencije. Bitno je napomenuti da druga nagrada ne podrazumijeva pokrivene troškove prevoza.

Lešić je o konferenciji na kraj istakao: „I ove godine smo održali nivo kvaliteta koji smo imali do sada. Konferencija je po reakcijama publike bila veoma zadovoljavajuća i ono što mogu da kažem da smo napravili iskorak u dijelu startup takmičenja“.

Ostavite komentar