Nagrade za vina Plantaza na vinskoj smotri Mundus vini

Vina kompanije “13. Jul Plantaže” osvojila su 5 novih medalja na nedavno završenom ocjenjivanju vina Mundus Vini u Njemačkoj, i to 2 zlatne i 3 srebrne medalje. U konkurenciji 7.500 vina iz 45 zemalja zlatnim medaljama okitila su se vina proizvedena od autohtone crngoroske sorte Vranac i to za Premijer 2011 i Stari podrumu Vranac 2013, dok su srebrom nagrađeni Vladika 2016Epoha 2015 i Vranac Reserve 2015.

Pored Decantera, takmičenje Mundus vini u Njemačkoj ubraja se u jedno od najznačajnijih na svijetu, koje ima tradiciju dugu 19 godina i na kojem svake godine učestvuje više od 10.000 najboljih svjetskih vina.  Visoko edukovani, stručni vinski žiri koji čine najbolji enolozi, tehnolozi, somelijeri, novinari i distributeri iz preko 50 zemalja svijeta ocjenjuju vina na ovom, najbrže rastućem, vinskom takmičenju na svijetu. Ovogodišnji žiri bio je sastavljen od 268 sudija iz 54 zemlje.

Osvojene medalje potvrdile su orjentaciju Plantaža ka beskompromisnom kvalitetu ali i ka trajnom naporu da vina iz Crne Gore zadrže i ojačaju svoju reputaciju na međunarodnom vinskom tržištu, koje sve više traga za vinima od autohtonih sorti, a koja predstavljaju odraz autentičnih nacionalnih kultura.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

Ostavite komentar