Šeširi Sonja – ručno rađeni, šeširi po porudžbini, od najfinijih materijala

#ŠeširiSonja #PejakovićSonja #ručnirad #šeširi #preduzetnici

Pejaković Sonja iz Podgorice, pletenjem odnosno heklanjem se bavi već nekoliko godina. Ručno izrađuje šešire od različitih, najfinijih materijala, ali isključivo po porudžbini. Od skoro svoj rad promoviše na društvenim mrežama, gdje  svoje proizvode predstavlja zainteresovanoj klijenteli.

Za portal Crna Gora, Pejaković je govorila o tome kako je došla na ideju da se bavi ovim poslom, kako je iz hobija počela da zarađuje i o načinu izrade ovih šešira.

– Pletenje odnosno heklanje je oduvijek bio moj hobi. Sa ručnom izradom šešira sam krenula spontano. Poklonila sam neke kapice kolegama u kancelariji i oni su insistirali da počnem sa izradom šešira. Do tog trenutka, ja sam sve radila iz hobija i poklanjala svojim dragim prijateljima – počinje Sonja svoju priču. 

Ona dodaje da šešire isključivo radi po porudžbinama.

– Heklam ih sama i to nijesu proizvoddi za kolekcije, već zahtjevni unikati za koje treba dosta vremena. Raspon cijena šešira je od 20 do 40 eura, zavisno od modela i materijala – ističe Pejaković.

Ona dodaje da ljetnje šešire izrađuje od svilenog, pamučnog i lanenog konca.

– Zimske šešire izrađujem od vunice, bukle, viskoze i drugih prirodnih materijala. Izrada šešira zahtijeva mnogo truda i vremena i veoma je teško izaći svima u susret – dodaje Pejaković.

Ona napominje da je teško zadovoljiti tržište, ali da uspijeva i po cijenu da izgubi lični profit. Ženama koje imaju interesovanja da nauče da se bave ovim zanatom poručuje da će im rado prenijeti svoje znanje, a onima koji se već bave nekim sličnim poslom poručuje:

„Ne gubite samopouzdanje, vjerujete u sebe i svoj rad i uspjeh mora doći“

Više fotografija na „Šeširi Sonja“.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

Ostavite komentar