Posjetite portal Preduzetnica.me pokrenut kroz projekat “Vjerujem da mogu”

Preduzetnica.me je crnogorski portal pokrenut u februaru ove godine kroz projekat “Vjerujem da mogu“, grant šeme ZZZCG, a za cilj ima afirmaciju ženskog preduzetništva. Specifičnost portala je specijani plugin koji prilagođava web stranice osobama sa invaliditetom, između ostalog uvećavanje slova, podešavanja kontrasta i audio slušanje teksta članka.

Milanka Ćorović, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala preduzetnica.me, foto: privatna arhiva

Portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Milanka Ćorović, objašnjava da je portal plod višemjesečne ideje udruženja preduzetnica Crne Gore “da ženu, pored tradicionalističkog obrasca kao majke i domaćice, prikaže i kao odvažnu osobu koja participira u javnoj sferi i učestvuje u donošenju važnih odluka“.

– Mediji oslikavaju, a dijelom i sami oblikuju preovlađujuću društvenu klimu. Oni mogu snažno uticati na formiranje vrednosnih stavova i javnog života kroz selekciju i favorizovanje određenih tema i događaja. Svjesni težine medijske riječi, insistiramo isključivo na objavljivanje istinskih vrijednosti koje posjeduju upravo članice udruženja preduzetnica Crne Gore, a to su: pokretački duh, posvećenost, odgovornost, upornost, ujedno i kreativnost i dinamičnost. U kombinaciji sa zbirom znanja iz određenih oblasti, voljom za konstantnim učenjem i poboljšanjem, trudom i radom kao rezultat uspjeh ne može izostati – kaže Ćorović za portal Crna Gora.

Ona ističe da je rodna ravnopravnost u medijima od izuzetnog značaja.

– Jednakost je koncept koji podrazumijeva da su muškarci i žene jednako važni , da imaju jednaka prava, odgovornosti i mogućnosti kako bi mogli ravnopravno i u jednakim uslovima da učestvuju u razvoju društva. Zato znanje, iskustvo, vrijednosti oba pola treba da budu jednako važni medijima – ističe sagovornica portala Crna Gora.

Kako dodaje, na portalu preduzetnica.me se nalaze rubrike: Biznis i ekonomija, Biznis i zdravlje, Rodna ravnopravnost, Karijera, Region, informacije o aktivnostima udruženja preduzetnica Crne Gore kao i sve druge aktuelnosti iz svijeta biznisa.

– U konstantnoj smo komunikaciji s preduzetnicama, pratimo i osluškujemo svijet biznisa i javnost upoznajemo s inovitetima i aktuelnostima iz te oblasti. Kao portal koji njeguje i zalaže se za istinske vrijednosti, takođe, medijski prostor posvećujemo rubrikama Kreativan rad i Literatura. U sklopu njih mogu se pročitati kolumne i predlozi za knjigu s kojom se čitaoci mogu družiti na godišnjem odmoru,vikendom ili nekim sličnim prilikama. Posjetite portal, sigurna sam da će on postati dio vaše svakodnevne rutine digitalnog prelistavanja štampe – poručuje Ćorović.

Ostavite komentar