Počele obuke preduzetnica u Petnjici

Dvodnevna obuka za deset  preduzetnica – članica klastera Vrijedne ruke Bihor iz Petnjice organizovana je u okviru projekta „Jačanje konkurentnosti ženskih biznisa kroz direktnu podršku“, koji Asocijacija poslovnih žena Crne Gore realizuje uz finansijsku podršku Kraljevine Norveške, u okviru programa „Norveška za vas – Crna Gora”. Cilj ovog projekta je da pomogne unapređenju vidljivosti, konkurentnosti i profitabilnosti ženskog biznisa putem edukativnih radionica na teme iz oblasti marketinga, brendiranja, kanala prodaje i korišćenja ICT tehnologija u promotivne i prodajne svrhe. 

Događaj je otvorila predsjednica APŽ Ljubica Kostić-Bukarica koja je istakla da dvodnevne radionice predstavljaju još jedan primjer konkretne podrške Asocijacije ekonomskom osnaživanju žena. “Preduzetnički potencijal žena u opštini Petnjica je evidentan. Ako se on pomogne na pravi način, možemo očekivati da će ženski biznis postati snažna karika koja doprinosi i razvoju cijele zajednice. Važan korak na tom putu su upravo obuke ove vrste jer preduzetnicama pružaju znanja potrebna za uspješnu realizaciju poslovnih ideja, bolji plasman proizvoda, održivost i širenje biznisa na nova tržišta. Iskoristila bih priliku da se zahvalim Kraljevini Norveškoj, koja je prepoznala značaj ovakve vrste podrške i finansirala projekat, kroz koji će naše korisnice unaprijediti svoje biznise i još kvalitetnije se pozicionirati na tržištu”, objasnila je Kostić-Bukarica. 

Edukativne obuke se održavaju 28. i 29. avgusta, a vodi ih ekspertkinja Zvezdana Oluić koja posjeduje preko dvadeset godina iskustva u oblasti marketinga i odnosa s javnostima. 

Današnju radionicu za članice klastera Vrijedne ruke Bihor, Oluić je realizovala u formatu koji predstavlja kombinaciju predavanja, praktičnog rada i simulacije primjera iz prakse. Obrađivane su teme koje se odnose na izgradnju brenda, javni nastup, vještine kreiranja tražnje kod kupaca, online promociju, korišćenje društvenih mreža, te druge oblasti za koje su preduzetnice pokazale interesovanje. Narednog dana, u subotu 29. avgusta, fokus rada biće stavljen na poslovno savjetovanje, formulizaciju novih poslovnih ideja i individualan rad.  

Projekat „Jačanje konkurentnosti ženskih biznisa kroz direktnu prodršku“ traje 8 mjeseci a njegova ukupna vrijednost iznosi 33.000 dolara, od čega 95,45% finansira Kraljevina Norveška, dok Asocijacija poslovnih žena Crne Gore sufinansira 4,55%.

Program „Norveška za vas – Crna Gora” usklađen je sa relevantnim nacionalnim strategijama Crne Gore u oblasti zapošljavanja i ujednačenog regionalnog razvoja, kao i Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija koje agencije Ujedinjenih nacija podržavaju u kontinuitetu. Program finansira Kraljevina Norveška sa 1,4 miliona eura, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

Ostavite komentar