Održana tribina ,,Zašto se ekonomski osamostaliti“ u Ekonomskoj školi

Udruženje preduzetnica Crne Gore organizovalo je danas, tribinu ,,Zašto se ekonomski osamostaliti“, četvrtu po redu, u okviru projekta ,,Preduzetništvo – tvoj izbor“ učenicima srednje Ekonomske škole ,,Mirko Vešović“. Projekat je podržan od strane Ministarstva sporta Crne Gore.

Predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore, Edita Dautović istakla je da je put od studentkinje ekonomije do preduzetnice težak, ali danas kad se okrene iza sebe, izuzetno je ponosna na svoj rad.

– Posao sa nekretninama me je oduvijek privlačio. Karijeru na tržištu nekretnina započela sam 2004. godine. Prije pokretanja sopstvene agencije radila sam kod privatnika i shvatila da bih samostalno mogla da pokrenem privatni biznis. Odluka da osnujem agenciju za nekretnine je rezultat mog iskustva koje sam stekla radeći kao koordinatorka, a kasnije i konsultantkinja za promet nekretnine i nemirenja sa šablonom u poslovanju.Vlastitu agenciju osnovala sam 2006. godine. Krenula sam sama sa jednim računarom koji mi je otac poklonio kada sam upisala fakultet iz iznajmljenog stana. Ljudi su vremenom počeli da prepoznaju moj kvalitet i uslugu pa sam odlučila da oformim svoj tim i iznajmim poslovni prostor.Osnivanjem preduzeća svako ima viziju kako želi sebe da plasira na tržištu, a ja se se svoje vizije uvjek čvrsto držim – rekla je Dautović.

Učenici su sa posebnom pažnjom slušali i izlaganje preduzetnice vlasnice i direktorke „3D“Vesne Kljajić, suvlasnice studija mode „Moderna“ Fahrete Tehirović, izvršne direktorice hemijske čistione „Pingvin“ i vlasnice „Content Pro“ Vesne Radojević koje su bile saglasne da je važno postaviti jasne ciljeve i ne odustajati od njih.

Projekat „Preduzetništvo – tvoj izbor” ima za opšti cilj afirmaciju preduzetništva među mladim ljudima u srednjim školama i na fakultetima u Podgorici i sjevernom regionu Crne Gore.Takođe, da podstakne mlade ljude na pokretanje samostalnog biznisa, afirmaciju preduzetničkog duha predstavljanjem uspješnih primjera crnogorskih preduzetnica, jačanjem kapaciteta i pružanjem informacija koje su im neophodne za započinjanje i razvoj spostvene biznis ideje.

Ostavite komentar