United Grupa objavila emitovanje obveznica u iznosu od 200 miliona eura

United Grupa objavila je emitovanje obveznica u iznosu od 200 miliona eura, po kamatnoj stopi od 4,875%. Obveznice dospijevaju 2024. i prodate su po 3,5 odsto većoj cijeni od njihove nominalne vrijednosti. 

Prihod od obveznica će se koristiti za kupovinu i troškove kupovine mobilnog operatora Tele2 koji posluje u Hrvatskoj.

Ovo je inače treća ponuda obveznica sa najvišom postignutom cijenom do sada. Uspjeh emitovanih obveznica pokazuje veliko povjerenje investitora, kupaca obveznica i većinskog vlasnika UG, BC Partners, u planove kompanije i njenu budućnost.

Preliminarni poslovni rezultati United Grupe za prvih pet mjeseci ove godine pokazuju dalji rast i ostvareni prihod od preko 300 miliona eura, što je oko 70 miliona eura više u odnosu na isti period prošle godine. Od svog postojanja, United Grupa ostvaruje konstantan rast prihoda, a u narednih pet godina planira da poslove u regionu proširi ulaganjem više od 900 miliona eura u telekomunikacije i medije, što je 200 miliona više od planova iz prošle godine. 

United Grupa posluje u šest zemalja (kroz kompanije kao što su SBB, Telemach i United Media, i kanale kao što su Sport Klub, Nova TV i N1) i zapošljava 4.400 ljudi. Skoro 4 miliona usluga United Grupe koristi se mjesečno u regionu i cijelom svijetu, dok mreža pokriva skoro 2 miliona domova.

United Grupa je osnovana 2000. i vodeći je provajder telekomunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi. Ima najširu mrežnu pokrivenost u regionu i korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja, od lokalnog do najboljeg sadržaja iz cijelog svijeta. BC Partners je većinski vlasnik United Grupe.

Ostavite komentar