BC Partners postaje vlasnik United Grupe

BC Partners, vodeća međunarodna investiciona kompanija, danas je objavila okončanje procesa kupovine većinskog udjela United Grupe od investicionog fonda KKR, nakon što je dobila sva potrebna regulatorna odobrenja. KKR i menadžment tim United Grupe zadržaće značajan manjinski udio.

Sa sjedištem u Amsterdamu, United Grupa je vodeći provajder medijskih i komunikacionih usluga u jugoistočnoj Evropi. Kroz značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i sopstvenu tehnologiju, ona već godinama korisnicima pruža nivo usluge kojom obezbjeđuje da ostane lider na tržištu. Tokom proteklih 18 godina, Grupa je proširila svoje učešće na tržištu kroz organski rast i akvizicije, i sada ima više od 4,400 zaposlenih i pruža usluge u više od 1,8 miliona domova.

Nikos Statopulos, partner u BC Partners izjavio je da su oduševljeni što je transakcija okončana i raduju se sljedećoj fazi rasta kompanije. „United Grupa je poslovni sistem izuzetnog kvaliteta, koji ima održiv rast, vodeću infrastrukturu, raznovrstan TV sadržaj i rastuću bazu lojalnih korisnika. Njen atraktivan i integrisan poslovni model i regionalna liderska pozicija pružaju odličnu platformu za dalji organski rast i strateške akvizicije širom Evrope”, kazao je Statopulos.

Od prvobitnog ulaganja 2014. godine, KKR je podržavao nastojanja United Grupe da postane vodeći provajder komunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi.

Optička i kablovska mreža United Grupe ima najveću pokrivenost u regionu, obezbjeđujući 2,4 puta brži internet, visok kvalitet lokalnog i međunarodnog TV sadržaja za 1,8 miliona domova.

Žan-Pjer Sad, generalni direktor KKR-a je rekao da su ponosni na dostignuća United Grupe u proteklih pet godina. „To je sjajan primjer istinski konvergentnog komunikacionog i medijskog operatora, sa vodećim inovacijama u uslugama na tržištu. Ostaćemo posvećeni daljem razvoju United Grupe i radujemo se saradnji sa njenim menadžment timom i BC Partners na daljem rastu kompanija”, rekao je Sad.

O BC Partners

BC Partners je vodeća međunarodna investiciona kompanija sa 20 milijardi eura u upravljanju koji ulaže u kapital i za kreditiranje. Osnovana 1986. godine, BC Partners već tri decenije ima aktivnu ulogu u razvoju i oblikovanju evropskog tržišta akvizicija. Danas, izvršni direktori BC Partners posluju na mnogim tržištima kao integrisani tim, kroz kancelarije u Sjevernoj Americi i Evropi.

Od osnivanja, BC Partners je investirao u 105 kompanija koje su imale ukupnu vrijednost od 130 milijardi eura, i trenutno investira iz svog desetog fonda. Za više informacija posjetite www.bcpartners.com.

O KKR

KKR je vodeća globalna investiciona kompanija koja upravlja imovinom kompanija iz različitih industrija, uključujući investicione fondove, energiju, infrastrukturu, nekretnine i kredite, sa strateškim menadžerskim partnerstvima koja upravljaju hedž fondovima. KKR ima za cilj da obezbijedi atraktivan prinos investitorima, prateći strpljiv i disciplinovan pristup investicijama, zapošljavajući ljude svjetske klase, i podstičući rast i stvaranje vrijednosti kroz kompanije iz KKR portfolija. KKR ulaže sopstveni kapital zajedno sa kapitalom kojim upravlja za investitore u fondovima i obezbjeđuje finansijska rješenja i investicione prilike kroz poslovanje na tržištima kapitala. Za više informacija o KKR & Co. Inc (NYSE: KKR) posjetite KKR sajt na www.kkr.com i Tviter @KKR_Co.

O United Grupi

Osnovana 2000. godine, United Grupa je vodeći provajder telekomunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi. Ima najširu mrežnu pokrivenost u regionu i korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja, od lokalnog do najboljeg sadržaja iz cijelog svijeta. United Grupa posluje u šest zemalja (kroz kompanije kao što su SBB, Telemach i United Media, i kanale kao što su Sport Klub, Nova TV i N1 TV), i zajedno sa globalnom OTT uslugom pokriva 3,74 miliona pretplatnika u 1,8 miliona domova, sa 4,400 ljudi koje zapošljava.

Međunarodni investitori United Grupe su KKR i od sada BC Partners, kao većinski vlasnik.

(promo)

Ostavite komentar