Radionica „Kako da pobijedite tremu i osvojite publiku“ 7. septembra u Podgorici

#kreaktivator

Laboratorija inovacija za mlade ,,Kreaktivator” je inicijativa nastala pod okriljem UNICEF-a, finansirana od strane ING-a i podržana od Ministarstva prosvjete i Uprave za mlade i sport, a implementirana od strane NVO Digitalizuj.me.

Nakon pet održanih UPSHIFT radionica, i Hakaton za društvene promjene tokom 2016. i 2017. godine, Laboratorija predstavlja novu aktivnost – radionicu „Kako da pobijedite tremu i osvojite publiku“.

Nakon pet uspješno realizovanih UPSHIFT radionica i razgovora sa učesnicima, shvatili smo da je javni nastup bio najveća prepreka za većinu njih. Mnogi su nam rekli da su prvi put imali priliku da javno predstave svoju ideju, neki nisu znali kako da se izbore sa tremom, a drugi nisu znali kako da prenesu ključne poruke za tako kratko vrijeme.

U toku radionice, radićemo zajedno na primjerima dobre prakse koji će te korak po korak podučiti vještinama javnog nastupa koje ćeš moći odmah i lako da primijeniš. Šta sve treba znati o strahu od govora pred publikom ili osobom od autoriteta, kako se pripremiti na ispravan način, šta je ubjedljiv govor i kako ga naučiti, kako da zadobiješ nečiju pažnju i povjerenje, kako odgovoriti na neugodna pitanja, kako izgraditi jedinstven stil nastupa itd.

Kako se prijaviti za radionicu?

Za radionicu mogu da se prijave mladi i adolescenti, koji imaju između 13 i 19 godina, a žele da nauče nešto novo. Prijave su otvorene i traju do 03.09.2017. godine, prijavite se putem online prijave na sajtu www.kreaktivator.me.  Forma prijave je vrlo jednostavna, a za sve nedoumice oko ispunjavanja možete nas kontaktirati mailom, putem Facebooka, Twittera, Instagrama ili Snapchata.

Odabrani učesnici će biti kontaktirani putem telefona, najkasnije do utorka 5. septembra 2017. godine, a radionica će se održati u četvrtak,  7. septembra 2017. godine u prostorijama Omladinskog Centra u Podgorici.

O Laboratoriji inovacija za mlade ,,Kreaktivator”

UNICEF je 2010.godine pokrenuo globalnu mrežu laboratorija za inovacije (Innovation Labs), prepoznajući da je za najbolju primjenu inovativnih rješenja potrebno duboko razumijevanje svih slojeva društva. Ovih laboratorija u svijetu ima 12, dok je svega njih pet orijentisano na mlade ljude i adolescente. Laboratorija inovacija za mlade u Crnoj Gori je šesta laboratorija takve vrste u svijetu. Njen cilj je da prepozna i podrži mlade ljude i adolescente koji se suočavaju sa izazovima u lokalnoj zajednici i žele da ih riješe kroz inovativne ideje uz korišćenje dostupnih tehnologija.

,,Kreaktivator” je dio šireg Programa Ujedinjenih nacija za osnaživanje mladih, pod nazivom ,,Kreaktivacija”, koji ima za cilj da doprinese kreiranju okruženja koje će osnažiti i motivisati mlade ljude da koriste postojeće i stvaraju nove prilike kako za lični, tako i za rast i razvoj cjelokupnog društva.

Ostavite komentar