Dragica Sekulić otvara Biznis karavan u Šavniku

#VLADA #OPŠTINE #BIZNIS #DragicaSekulić

Podgorica – Ministar ekonomije, Dragica Sekulić, posjetiće danas Opštinu Šavnik, gdje ćesa njenim predsjednikom, Mijomirom Vujačićem otvoriti Biznis karavan. Biznis karavan će se održati u zgradi Opštine sa početkom u 17 sati.

sekulic

Iz Ministarstva su saopštili da će se, nakon posjete Opštini Šavnik, Biznis karavan nastaviti posjetom Opštini Žabljak, koja je planirana za sjutra.

„Ministarstvo ekonomije je, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), pokrenulo Biznis karavan – karavan dobrih poslovnih prilika, kako bi obišli sve opštine u Crnoj Gori i u direktnoj komunikaciji upoznali privrednike sa svim programima podrške razvoju biznisa koje Ministarstvo sprovodi“, dodaje se u saopštenju.

Biznis karavan je do sada posjetio pet crnogorskih opština – Bijelo Polje, Berane, Mojkovac, Kolašin i Pljevlja.

„Osnovni cilj projekta je da se, kroz unaprijeđenje poslovnog ambijenta, aktiviranje sektora malih i srednjih preduzeća, privlačenje novih investitora i povećanje stope zaposlenosti naročito u manje razvijenim područjima zemlje, utiče na povećanje konkurentnosti privrede i prevazilaženje regionalnih socio-ekonomskih razlika“, rekli su iz Ministarstva.

Ministarstvo, kako su saopštili njegovi predstavnici, sprovodi devet programa podrške privredi.

„Većina programa zasniva se na finansijskoj podršci investitorima, odnosno preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, koja se realizuje po principu subvencija, refundacije dijela sredstava ili oslobađanja, odnosno smanjenja naknada i poreza, u zavisnosti od samog programa“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite komentar