Арчибалд Кремсер нови предсједник Одбора директора НЛБ Банке у Црној Гори

#АрчибалдКремсер #Предсједникбордадиректора #НЛБбанка

На сједници Одбора директора НЛБ Банке а.д. Подгорица одржаној 15. фебруара, Арчибалд Кремсер је именован за новог предсједника Управног одбора на мандат од четири године, након добијања сагласности за чланство у Одбору од стране Централне банке Црне Горе.

Арчибалд Кремсер, члан Управе НЛБ д.д. Љубљана (главни финансијски директор), радио је више од осамнаест година у финансијском сектору у Њемачкој, Швајцарској, Аустрији, Централној и Југоисточној Европи са фокусом на финансирање, управљање инвестицијама и стратегијама на различитим менаџерским позицијама у више међународних банкарских и консултантских група. Каријеру је започео у области консалтинга (Ернст & Yоунг/Цап Гемини/Баин & Цомпанy, 1997-2005), гдје је водио стратешке пројекте трансформације ИТ/операција и побољшање пословања различитих међународних финансијских институција у региону Њемачка/Аустрија/Чешка те региону Централне и Источне Европе. Од 2005. до 2013. године стекао је професионално искуство на различитим менаџерским функцијама у Деxиа/Коммуналкредит Гроуп (Аустрија) задужен за финансије, корпоративни развој, реструктурирање и стратегију. Током 2013. године је именован за главног финансијског директора НЛБ Групе, који је задужен за финансије, финансијска тржишта, инвестиционо банкарство и групне послове некретнина, а изабран је и за предсједника Управних одбора у банкама чланицама НЛБ Групе у Србији (од 2014.), Косову (2016-2018) и у Црној Гори (од 2018.).
Арцхибалд Кремсер је стекао формално образовање дипломираног инжењера (МСц, Технолошки универзитет у Бечу) и МБА диплому добијену од ИНСЕАД-а (Француска).

“НЛБ Банка је системска банка у Црној Гори са добрим пословним резултатима забиљеженим у претходним годинама и са значајно унапријеђеним начином пословања. Своју позицију видим као прилику да радимо на даљем унапређењу свих сегмената пословања, на испуњењу важних стратешких и финансијских циљева, који се између осталог огледају и у процесу дигитализације пословања Банке, са крајњим циљем бољег корисничког искуства и укупног задовољства наших клијената” изјавио је Арчибалд Кремсер приликом именовања на позицију предсједника Одбора директора НЛБ Банке а.д. Подгорица у Црној Гори.

Управа НЛБ Банке је увјерена да је континутиет у њеном корпоративном управљању од суштинске важности да настави са успјешним пословањем, док је нови предсједник Одбора директора искористио прилику да честита Управи НЛБ Банке и цијелом НЛБ тиму за постигнуте резултате и стабилно пословање, али и на амбициозно постављеним плановима за будућност.

Арчибалд Кремсер је замјенио Андреас Буркхардт, коме је истекао четворогодишњи мандат крајем јануара текуће године.

НЛБ Банка АД Подгорица чланица је НЛБ Групе, највеће словеначке финансијске групације која је осим Словеније присутна и на шест тржишта у југоисточној Европи. Традиција постојања НЛБ Банке АД Подгорица дуга је више од једног стољећа и датира од 1905. године када је у Цетињу основан њен претходник МНБ Црногорска банка – Банqуе де Монтенегро. Након спајања са Еуромаркет банком 2006., постала је друга највећа финансијска институција у Црној Гори. Данас је једна од водећих банака на тржишту Црне Горе, на којем преко 300 запослених путем 18 филијала пружа услуге клијентима у 13 градова широм земље.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

Ostavite komentar