Za uređenje prostora 28,5 miliona

Nacrtom programa uređenja prostora Glavnog grada Podgorica za 2018. godinu predviđena su ulaganja u iznosu od 28,5 miliona eura, a dokument je od danas ja javnoj raspravi.

Planira se da će u 2018. godini izgradnja pijaca u Maslinama i Tuzima biti realizovana kroz privatno javno partnerstvo

Iz PG biroa navode da ukupna sredstva za izgradnju i rekonstrukciju mostova, saobraćajnica i garaža u 2018. godini, koja su obezbijeđena iz budžeta od naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, iznose nešto više od devet miliona eura, dok će se radovi u vrijednosti od 900.000 eura obezbijediti putem donacija.

„U okviru ove tačke Programa, dio sredstava planiran je za završetak već započetih ili ugovorenih radova do vrijednosti od 1.492.500 eura, a drugi dio u iznosu od 16.393.000 predviđen je za radove na izgradnji ili rekonstrukciji objekata koji treba da budu ugovoreni u ovoj godini“, navode iz PG Biroa.

Planira se da će u 2018. godini izgradnja pijaca u Maslinama i Tuzima biti realizovana kroz privatno javno partnerstvo, pri čemu će ulog Glavnog grada Podgorice biti zemljište i naknada za komunalno opremanje građevinskog zemljišta.

„Sredstva predviđena ovom tačkom Programa obezbijeđena su u ukupnom iznosu od 150.000 eura u Budžetu Glavnog grada od naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta i biće u cijelosti realizovana u ovoj godini. Programom se predviđa uređenje parka u Tuzima, za šta je predviđeno 10.000 eura, uređenje zelenila u Golubovcima – 40.000 eura i uređenje zelenih površina i dječijih igrališta u iznosu preostalih sredstava 100.000“, navode iz Glavnog grada.

Sredstva za izgradnju i rekonstrukciju javne rasvjete na području Glavnog grada i u gradskim opštinama Tuzi i Golubovci predviđena ovom tačkom Programa obezbijeđena su u ukupnom iznosu od 770.000.

„Izgradnja postrojenja za proizvodnju električne i toplotne energije iz deponijskog biogasa u vrijednosti od 1,932,607.00 biće realizovana kroz privatno javno partnerstvo“, saopštio je PG Biro.

Radovi na uređenju groblja iznose 753.000 eura.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar