Spaljivanje Surlašića za kraj mimoze

Spaljivanjem karnevala Crvenka Surlašića i koncertom beogradskog rok benda Van Gogh na prepunom hercegnovskom glavnom trgu priveden je kraju 49. Praznik mimoze.

http://rtcg.me/upload/boxFileData/2018/02/26/269377/mimoza.mp4“ />Your browser does not support the video tag.

Spektakularno zatvaranje krenulo je karnevalskom povorkom iz Igala, predvođenom trombonjerima, mažoretkama, Gradskom muzikom Herceg Novi i Mjesnom muzikom Đenović.

Za njima su išle karnevalske grupe iz Šapca, Pančeva, Rijeke, Strumice, Viskova, ali i susjednih opština Tivta, Budve, kao i novske grupe volonteri iz Srednje škole Ivan Gorna Kovačić, te članovi Bayamo salse i naravno NVO Maškare.

Na kraju povorke majstora maškaranja bili su slavni Halubajski zvončari, jedna od najvećih atrakcija Riječkog karnevala. Ritam su karnevalskoj povorci davali bubnjari Dragoljuba Đuričića.

Kod zgrade Opštine povorci su se priključili predsjednik Opštine Stevan Katić sa saradnicima i zvaničnici festivalskih gradova gostiju Praznika mimoze predvođeni potpredsjednikom internacionalnog borda Udruženja festivalskih gradova Evrope (FECC), Josipom Silovim.

Sve karnevalske grupe su na trgu imale svoje performanse praćene vrlo aktivnim učešćem pubilke, najveće ovacije dobili su Halubajski zvončari i poslužili kao uvod u tradicionalan sudski proces u kojima Krneval, simbol svih zala, doživljava pravednu kaznu.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar