Sade drveće u osnovnim školama

#BudiOdgovoran #MarkoMiljanov #LjiljanaKrivokapić #RadmilaVujošević

Više od 100 zaposlenih u kompaniji IDEA realizovaće volontersku akciju „Budi odgovoran, posadi IDEA drvo“ u dvorištima odabranih škola u pet crnogorskih gradova. Volonterska akcija počela je jutros u Podgorici, a narednih dana nastavlja se u Nikšiću, Herceg Novom, Baru i Bijelom Polju.

Akciju nastavljaju naredne sedmice u više gradova

Više od 50 zaposlenih u Idei u Podgorici posadilo je stabla javora, breze, čempresa, jasena i ligustruma u dvorištima osnovnih škola „Radojica Perović“ u bloku VI i „Vladimir Nazor“ u Maslinama.

„Briga za djecu i njihov zdrav razvoj uvijek je bila u našem fokusu, zbog čega smo odlučili da upravo njima uljepšamo prostor ispred škola u kojima provode najviše vremena, ali i utičemo na njihovu svijest o značaju očuvanja životne sredine. Zajedničkom akcijom zaposlenih u kompaniji želimo da pokažemo da smo, pored odgovornosti prema sebi, kolegama i poslovnim partnerima u svakodnevnom radu, odgovorni i prema zajednici i životnoj sredini u kojoj poslujemo, čime potvrđujemo prepoznatu ulogu IDEE kao dobrog komšije,“ saopštila je Jelena Doderović, direktorica marketinga u IDEI.

Volontersku akciju kompanije podržalo je podgoričko „Zelenilo“, čiji su radnici pomogli prilikom nabavke i sadnje biljaka.

„Zadovljstvo nam je što učestvujemo u akciji sadnje i uređenja dvorišta osnovnim školama, jer tako doprinosimo ugodnijem boravku mališana. Zahvaljujemo se IDEI kao društveno odgovornoj kompaniji što je pokrenula jednu ovakvu akciju i predlažemo da ih bude više, a mi ćemo uvijek biti logistička podrška uređenju svih zelenih površina u gradu,“ saopštila je Radmila Vujošević direktorica „Zelenila“.

.

U sadnji novih stabala učestovala su đaci i uprava škola.

„Raduje nas ovo oplemenjavanje našeg dvorišta, jer tako edukujemo mlade naraštaje da žive u zdravoj sredini. Nadamo se da će oni prenositi brigu o sadnicama i na svoje mlađe drugare, kako bi sebi obezbjedili zdraviju budućnost,“ saopštila je Mirjana Bošković, direktorica OŠ „Radojica Perović“.

Kompaniji se zahvalila i Ljiljana Krivokapić, direktorica OŠ „Vladimir Nazor“.

„Naši đaci vole da sređuju dvorište i uvijek se rado odazovu, čak i sa roditeljima. Lijepo je što je kompanija DIEA prepoznala naš trud i napore da nam dvorište bude lijepo, tako što je organizovala ovu akciju, na čemu smo joj svi jako zahvalni,“ rekla je Krivokapić.

Iz Idee su najavili da se volonterska akcija nastavlja već naredne sedmice u Nikšiću, u dvorištu gimnazije “Stojan Cerović”.

Nakon toga, zaposleni u Idei posjetiće OŠ “Dašo Pavičić” u Herceg Novom, gdje će nove biljke posaditi u atrijumu škole.

„U srijedu 18. oktobra na red dolazi dvorište OŠ “Anto Đedović”, a dva dana kasnije velika volonterska akcija Idee završava se u Bijelom Polju u OŠ „Marko Miljanov“. IDEA je odabrala škole uz saglasnost Ministarstva prosvjete“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar