Radulović: To je interes države i Ulcinja

#HtpUlcinjskaRivijera #UlcinjskaRivijera #GodišnjiZakup #UgovorOZakupu

Tema emisije „Okvir“ večeras je odluka Vlade da se dio zemljišta HTP Ulcinjska rivijera da u tridesetogodišnji zakup kompaniji Karizma hotels. Proječna zakupnina iznosiće 450 hiljada eura po godini, a zakupac se obavezao da će za taj period uložiti 31 milion eura.

21:35 Predstavnik manjinskih akcionara HTP Ulcinjska rivijera Tripko Krgović ocijenio je da je riječ o ogromnom korporativnom sporu, u kojem sud nije reagovao na tužbu manjinskih akcionara protiv prvobitne Skupštine akcionara te kompanije da se sva prava prenesu na jednog akcionara – Vladu.

“ Da je sud krenuo u rješavanje spora, mi sada ne bi bili u situaciji u kojoj smo.“, kazao je Krgović.

21:25 Ministar Radulović je kazao da se ugovor o zakupu nalazi u Ulcinjskoj rivijeri i svi zaposleni, kao i akcionari te kompanije mogu da ga vide.

21:20 Ministar turizma i održivog razvoja i predsjednik Tenderske komisije Pavle Radulović podsjetio je da je HTP Ulcinjska rivijera bila u jako teškoj situaciji, sa očajnim objektima i ocijenio da je Vlada napravila jako dobar posao za državu i opštinu Ulcinj.

„Dobili smo renomiranog operatera, dobili smo mogućnost da za 30 godina servisiramo sve potrebe Ulcinjske rivijere i da za tih 30 godina dobijemo 600 smještajnih jedinica sa međunarodnom kategorijom 4 zvjezdice, koje ostaju u vlasništvu države nakon tih 30 godina.“, poručio je Radulović.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar