Predstavljaju ponudu u Holandiji

#CrnaGora #TurističkeAgencije #ČarterLetovi #TurističkaOrganizacija

Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstaviće aktuelnu turističku ponudu Crne Gore na sajmu turizma Vakantiebeurs 2018. u Utrehtu u Holandiji, saopštili su njeni predstavnici.

Budva (foto: pixabay.com)

Na štandu NTO ponudu će predstaviti lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Podgorice i Ulcinja, Hotelsko preduzeće Budvanska rivijera, turističke agencije Montenegro Reizen, Explorer i Rams, kao i predstavnici sektora kampova Crnogorskog turističkog udruženja (CTU).

„Interesovanje medija i turoperatora je, kao i prethodnih godina, veliko. Da Crna Gora raznovrsnom ponudom privlači sve veću pažnju turista sa ovog tržišta pokazuje podatak da je u deset mjeseci prošle godine posjetilo oko 14 hiljada turista iz Holandije, 18,3 odsto više nego u uporednom periodu 2016“, navodi se u saopštenju NTO.

Holandski turisti su ostvarili oko 64 hiljade noćenja, što predstavlja rast od 9,8 odsto.

„Očekujemo da će se pozitivan trend nastaviti i u narednom periodu zahvaljujući ponudi i čarter letovima najvećeg turoperatora sa ovog područja TUI Holandija, koji će i ove godine u periodu od maja do oktobra sa dva leta sedmično, povezivati Amsterdam i Tivat“, kazali su predstavnici NTO.

Oni su dodali da je primjetno pojačano interesovanje za kamping ponudu Crne Gore, što je, između ostalog, rezultat niza članaka o destinaciji u jednom od najuticajnijih holandskih magazina o kampingu Camper Reis Magazine-u.

U okviru predstavljanja Crne Gore na sajmu, koji je danas počeo u Utrehtu, prva tri dana će dva puta dnevno biti upriličene i prezentacije destinacije na holandskom jeziku, putem kojih će posjetioci moći da se upoznaju sa raznovrsnom ponudom, bogatstvom prirodnih ljepota, kulturnim nasljeđem, nacionalnom kuhinjom i mogućnostma za aktivni odmor.

Sajam Vakantiebeurs, koji će trajati do nedjelje, okuplja preko 1,2 hiljade izlagača i 100 hiljada posjetilaca i jedan je od najvažnijih na teritoriji zemalja Beneluksa.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar