Predstavili ponudu u Londonu

#Nto

Crna Gora se i ove godine, predstavlja sa svojom turističkom ponudom na najznačajnijoj međunarodnoj turističkoj berzi World Travel Market (WTM), koja se održava od 6. do 8. novembra u Londonu.

Turistička berza u Londonu

Delegaciju Crne Gore na ovogodišnjem sajmu predvode ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i Željka Radak Kukavičić, direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore. Štand Nacionalne turističke organizacije Crne Gore posjetio je i Ambasador Crne Gore u Londonu Borislav Banović.

Velika Britanija je jedno od najvećih emitivnih tržišta na svijetu. Prema prognozama u 2020. godini 78 miliona Britanaca će putovati u inostranstvo na odmor dok će ih u 2025. biti 95.3 miliona.

Najveći broj turista se očekuje iz gradova kao što su London, Mančester, Birmingem, Sautempton, Portsmut, Glasgov i drugi. Kada su u pitanju navike britanskih turista statistički podaci pokazuju da najveći broj njih (88%) putuje zbog pasivnog odmora i uglavnom su zainteresovani za ponudu sunce i more, informišu se o destinaciji online (66%) a prilikom odabira destinacije veliku pažnju poklanjaju sigurnosti, atrakcijama, gastronomskoj i kulturnoj ponudi, dok bukiraju odmor 3 do 4 mjeseca unaprijed.

“Imajući u vidu navike britanskih turista i Crna Gora na ovom tržištu promoviše pasivne odmore, ali isto tako i kulturnu ponudu za koju je jedan dio tržišta zainteresovan, naročito u pred i post sezoni. S obzirom na avio povezanost sa Londonom i Mančesterom ovo će biti primarni gradovi gdje će se promovisati turistička ponuda Crne Gore. Osim ova dva grada, promotivne aktivnosti realizovaćemo i u Birmingemu, s obzirom na značajan turistički potencijal”, saopšteno je iz NTO.

U fokusu aktivnosti crnogorske delegacije je povećanje broja noćenja sa tog tržišta, drugog po veličini u Evropi, koje je strateški važno u pogledu produženja sezone u Crnoj Gori.

“Prema zvaničnim statističkim podacima do kraja septembra ove godine Crnu Goru je, u kolektivnom smještaju, posjetilo 25.530 turista iz Velike Britanije što je 15,64 odsto više u poređenju sa istim periodom prethodne godine, koji su ostvarili 112.296 noćenja, što je takođe rast od 13,17 odsto”, saopšteno je iz NTO.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar