Postavljeni prvi stubovi žičare šestosjeda na lokaciji „Kolašin 1600“ (video)

#ŽičaraKolašin #ŽičaraKolašinKolašin1600

ič-e1507885588428.jpg

Postavljeno je danas šest od petnaest stubova žičare šestosjeda K8/D6C na lokaciji „Kolašin 1600“. Konzorcijum „Eminent-Doppelmayr“ počeo je prije mjesec gradnju žičare na ovoj lokaciji.

Vrijednost izgradnje četiri kilometra skijaških staza i žičare je 9 miliona eura. U okviru te cijene je i izrada projekta vještačkog osnježivanja.

Na lokaciji „Kolašin 1600“ planirana je izgradnja turističkog ski rizorta, sa pratećim sadržajima ukupne vrijednosti 20 miliona eura.

Pored gradnje žičare u toku je izgradnja puta od lokacije „Kolašin 1450“ i „Kolašin 1600“. Završeni su zemljani radovi, u toku je druga faza. Ukupna vrijednost radova je 2 miliona eura. Takođe je u toku gradnja bazne stanice vrijedne 1,5 miliona eura.

Već je izgrađena trafo-stanica „Jezerine“ koja će služiti za snabdijevanje električnom energijom oba kompleksa – „Kolašin 1450“ i „Kolašibn 1600“.

Zona planinskog centra „Kolašin 1600“ se nalazi u južnom dijelu područja Bjelasice na teritoriji opštine Kolašin, površine 27,19 Ha. Bazno naselje planinskog centra sastoji se od zone sa objektima Centralnog naselja sa hotelima, apartmanima, recepcijom i javnim sadržajima, zone zasebnih grupacija sa objektima jednoporodičnih smještajnih jedinica i površina za polazište ski liftova. Zemljište je svojina države Crne Gore.

Lokacija je detaljno razrađena prostornim planom posebne namjene Bjelasica i Komovi i Detaljnom razradom lokaliteta „Kolašin 1600“.

Izvor: Bankar.me

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar