NTO na seminaru u Kini

#Ntocg

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO) učestvuje na seminaru turističkog menadžmenta koji se održava u kineskom gradu Hainhou.

Seminar je zamišljen da uspostavi dobru korisnu i prijateljsku saradnju izmedju NR Kine i Crne Gore

Seminar su organizovale vlade Crne Gore i Kine u cilju razmjene iskustava zemalja, posebno u oblasti turizma koji predstavlja jednu od najvažnijih privrednih grana u svijetu.

Domaćin seminara je Wan Ranmin, direktor trening centra Hainan provincije, a seminar je sponzorisalo Ministrastvo trgovine Kine.

„Seminar je zamišljen da uspostavi dobru korisnu i prijateljsku saradnju između NR Kine i Crne Gore, kao i da kroz zajedničku razmjenu iskustava i znanja u sferama ekomonije i turizma doprinese bržem razvoju zemalja učesnica uz predstavljanje socijalnih i ekonomskih razvojnih procesa“, saopšteno je iz NTO.

Na seminaru turističkog menadžmenta u Kini, pored Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, učestvuju i predstavnici Opštine Tivat, lokalnih turističkih organizacija Podgorice, Cetinja, Kotora, Bara, Mojkovca, Berana, Pljevalja, Bijelog Polja, Nikšića i Plava, te Nacionalnog parka Lovćen i Parka prirode Piva.

„Predstavnici Crne Gore će ovom prilikom nastojati da sagledaju sve razvojne i turizmološke prednosti kineskih provincija, u cilju bržeg i efikasnijeg razvoja svih ekonomskih branši u našoj zemlji, sa posebnim osvrtom na turizam“, navode iz NTO.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar