„Neću kesu! Imam ceger“

#DelegacijaEuUCg #NećuKesu!ImamCeger

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i Javnim preduzećem Nacionalni parkovi Crne Gore, počela je realizaciju drugog dijela ekološke kampanje kampanje Budi šampion. Slogan nove akcije je “Neću kesu! Imam ceger”.

.

U okviru ekološke kampanje od 12-17. januara 2018. godine stanovnicima sa područja pet nacionalnih parkova Crne Gore: NP Lovćen, NP Skadarsko jezero, NP Biogradska gora, NP Durmitor i NP Prokletije biće podijeljeno 7000 platnenih cegera, na kojima se nalazi slogan kampanje “Neću kesu! Imam ceger”.

Kako poručuju iz Delegacije EU generalni cilj kampanje je podizanje svijesti javnosti o potrebi zaštite prirode nacionalnih parkova Crne Gore.

U prvoj fazi, aktivnosti kampanje su bile usmjerene na probleme pravilnog odlaganja otpada. U drugoj fazi kampanje, cilj je aktivnostima podići svijest šire javnosti o štetnom uticaju plastičnih kesa na prirodu i čovjeka, i ponuditi rješenja kako da smanjimo njihovu prekomjerenu upotrebu.

Raspored aktivnosti ekološke kampanje:

Petak, 12.01.2018. u 10:00 u Bijelom Polju u tržnom centru Forum, u
Subotu, 13.01.2018 u 10:00 u Nikšiću, u Cosmetics Marketu u Tržnom centru Tempo i u
Nedjelju, 14.01.2018 u 10:00 u Podgorici na Zabjelu, u Voli objektu Naš diskont
biće organizovane podjele besplatnih promotivnih platnenih cegera i balona svim posjetiocima gore navedenih prodajnih objekata. Planirana je i zabava za najmlađe, uz edukativne igrice, pjesme i dodjele nagrada za učesnike igara.
U srijedu, 17.01.2018. svi stanovnici sa područja pet nacionalnih parkova Crne Gore: NP Lovćen, NP Skadarsko jezero, NP Biogradska gora, NP Durmitor i NP Prokletije moći će da dobiju besplatni platneni promotivni ceger ekološke kampanje uz dnevno izdanje novina Vijesti.

“Ovim aktivnostima ekološke kampanje Budi šampion! završava se njen vidljivi dio. Nakon ovoga, slijedi sprovođenje istraživanja DeFacto agencije, kojim će se mjeriti efekti kampanje koja je u svom vidljivom dijelu trajala od septembra 2017. godine”, poručuju iz Delegacije EU.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar