Na Žabljaku 80 odsto više turista

Žabljak je tokom dosadašnje zimske sezone posjetilo 3,5 hiljada gostiju, 79 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopštila je direktorica lokalne Turističke organizacije, Vanja Krgović Šarović.

Foto: NTO

Ona je agenciji Mina biznis kazala da su turisti ostvarili preko devet hiljada noćenja, odnosno 60 odsto više.

„Najviše je bilo domaćih gostiju, ali i turista iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije. Žabljak su posjetili i gosti iz Kine i Njemačke čiji je porast brojnosti evidentan“, kazala je Krgović Šarović.

Ona je podsjetila da je zimska sezona na Žabljaku počela 23. decembra, otvaranjem oba skijališta.

„Kako tog vikenda, tako i u nastavku, posjećenost Žabljaka je bila na više nego zadovoljavajućem nivou, i na naše veliko zadovoljstvo u konstantnom porastu“, rekla je Krgović Šarović.

Ona je saopštila da su kapaciteti za novogodišnje praznike bili popunjeni preko 95 odsto, kako u hotelskom tako i u privatnom smještaju.

„U nastavku sezone popunjenost je varirala od nekih 30 odsto u toku radne nedelje do 70 odsto tokom vikenda“, dodala je Krgović Šarović.

Na Žabljaku u toku sezone posluje 11 hotela, jedan pansion, preko 100 jedinica privatnog smještaja raznih kategorija, dva skijališta – Javorovača i Savin kuk, sa preko pet kilometara skijaških staza za alpsko skijanje.

„Ove godine u ponudi je i staza za nordijsko skijanje, čiju je promociju organizovala Turistička organizacija Žabljak i klub nordijskog skijanja Durmitor-Žabljak sredinom januara“, kazala je Krgović Šarović.

Prema njenim riječima, tada je promovisana i staza za hodanje na krpljama u dužini od nepuna četiri kilometra, od Crnog jezera do Savinog kuka.

Krgović Šarović je rekla da je Turistička organizacija Žabljak ove, kao i prošle godine, organizovala besplatan prevoz skijaša od centra grada do oba skijališta.

U špicu sezone autobus je saobraćao svakodnevno u četiri termina.

„Sada autobus saobraća samo vikendima, kada ima najviše skijaša“, navela je Krgović Šarović.

Ona je dodala i da je 17. i 18. februara, nakon osam godina pauze, organizovan Montenegro Winter CUP, takmičenje u auto trkama.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar