Марковић најавио изградњу хотела на Жабљаку

Изградња нових жичара и стаза, путева до нових скијалишта, енергетске мреже омогућиће да инвеститори, без улагања у инфраструктуру, крену у изградњу хотела и апартмана како би скијалишта заживјела, што ће донијети и нова радна мјеста, казао је предсједник Владе Душко Марковић.

Screenshot TVCG

Марковић је јуче боравио у неслужбеној посјети жабљачком скијалишу Савин кук.

Он је, за ТВЦГ, казао да је са директором Инвестиционо-развојног фонда (ИРФ) Зораном Вукчевићем разговарао о томе како ријешити питање недостатка хотелских капацитета на Жабљаку.

Премијер је навео да је на састанку било ријечи о градњи нових хотела уз стазу за скијање, новог хотела „Дурмитор“, као и о наставку градње старих хотела „Језера“ и „Планинке“.

„Ако не будемо имали озбиљна интересовања инвеститора, вјерујемо да ћемо преко ИРФ-а кренути у реализацију тих пројеката градњу нових хотела који ће употпунити туристичку понуду на цијелом сјеверу, а посебно на Жабљаку“, казао је Марковић.

Премијер је током посјете Жабљаку најавио да ће до 2020. године у зимски туризам бити уложено више од 60 милиона еура.

„Велики број гостију даје нам додатни мотив да Влада настави реализацију политике развоја сјевера државе“, истакао је Марковић.

Подсјетио је да је Влада крајем децембра расписала тендер за изградњу нове жичаре шестосједа и нове стазе од четири километра на скијалишту Савин кук.

Такође је навео да се озбиљно ради на унапређењу инфраструктуре скијалишта на Жабљаку, на новом скијалишту на локалитету „Колашин 1600“, као и да се пипрема инфраструктуру на Бјеласци из правца Мојквиоца и Бијелог Поља како би била спремна за наредну зимску сезону.

Марковић је поновио да је опредјељење Владе да ресурсе сјевера стави у пуну функцију развоја земље и бољег квалитета живота грађана сјеверног региона.

„Због тога смо крајем године формирали државно предузеће Скијалишта Црне Горе са сједиштем у Мојковцу, као би са овог простора могли да квалитетно унапређујемо постојећу инфраструктуру, али и да ефекасније реализујемо развојне инвестиоционе политике које слиједе“, казао је за ТВЦГ предсједник Владе.

http://rtcg.me/upload/boxFileData/2018/01/14/263125/abljak.mp4“ />Your browser доес нот support the видео таг. Извор: Радио Телевизија Црне Горе

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar