Ima prostora za nove avio linije ka CG

Postoji veliki prostor za razvijanje novih ruta između Crne Gore i Njemačke, saglasni su Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić i menadžer Luftansa grupe, Bernhard Vodl.

.

Orlandić je razgovarao je sa predstavnicima Luftansa grupe o mogućnostima uspostavljanja novih linija ka Crnoj Gori.

„Na sastanku u Podgorici razmatrane su opcije i prostor za nove rute sa njemačkog tržišta koje bi obavljale aviokompanije koje posluju u okviru Luftansa grupe“, navodi se u saopštenju.

Orlandić je kazao da je Crna Gora povezana sa 4 njemačka grada a prošle godine je na tim linijama prevezeno oko 100 hiljada putnika.

„To je svakako pokazatelj da postoji veliki prostor za razvijanje novih ruta. Aerodromi Crne Gore su spremni za svaku vrstu saradnje, jer je njemačko tržište izuzetno važno za naš turizam. Takođe, njemački aerodromi su izuzetno povezani sa ostatkom svijeta, pa je otvaranje novih linija značajno i za naše građane“, kazao je Danilo Orlandić.

Iz Aerodroma podsjećaju da ka Crnoj Gori već saobraćaju kompanije koje su dio Lufthansa grupe kao što su Austrian Airlines, Eurowings, Brusssels Airlines.

„Ovaj susret je bio dobra prilika za razgovor o potencijalnim novim rutama. Razgovarali smo o potrebama i mogućnostima produbljivanja postojeće saradnje i siguran sam da prostor postoji“, kazao je Bernhard Vodl, menadžer Luftansa grupe za Crnu Goru, BiH, Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju.

Iz Aerodroma dodaju da je lufthansa trenutno najdominantniji avioprevoznik u regionu.

„Ima flotu od preko 730 aviona, saobraća prema više od 300 destinacija a samo tokom prošle godine prevezli su preko 110 miliona putnika širom svijeta“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar