Cetinje: Skoro 84.000 izletnika

#PrijestonicaCetinje

U prvih osam mjeseci ove godine broj turističkih dolazaka u crnogorsku prijestonicu povećan je za 20, a broj noćenja za 3 odsto u odnosu na isti period prošle godine, što predstavlja rekordnu posjetu Cetinju od kada se vodi precizna evidencija, saopšteno je iz Prijestonice.

Rekordna posjeta turista na Cetinju

Navode da Turistička organizacija Prijestonice Cetinje očekuje rast i u narednim mjesecima.

„Dobri rezultati nastavili su se i u prvim danima septembra. Od početka godine do 31.avgusta, Cetinje je posjetilo 83.721 izletnik, što je za gotovo 14 hiljada više u odnosu na isti period prošle godine. Broj ostvarenih noćenja do 31.jula iznosio je 29.411, ili 700 noćenja više u odnosu na isti uporedni period“, navodi se u saopštenju.

Osim posjete crnogorskoj prijestonici, turistima su najviše privlačni Njeguši i Nacionalni park Lovćen. Što se tiče posjete Njegušima, još uvijek ne postoji precizan metod mjerenja statističkih podataka kada su u pitanju dnevne posjete.

„Iz Turističke organizacije Prijestonice Cetinje kažu da će otvaranjem info punkta na Njegušima, u narednom periodu imati preciznije podatke. Ono što je okvirni podatak od tamošnjih ugostitelja je da je posjeta niža u odnosu na raniji period, a uzrok tome su, prema istom izvoru, radovi na putnom pravcu Cetinje – Njeguši“, saopšteno je iz Prijestonice.

Prema podacima menadžmenta, godišnja posjeta Nacionalnom parku Lovćen je u prosjeku do 100 hiljada turista, a prema istom izvoru, za ovu godinu, zabilježen je rast od oko 20 odsto.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar