Tribina u Srednjoj stručnoj školi ,,Pljevlja“: Zašto se ekonomski osamostaliti

 

Udruženje preduzetnica Crne Gore juče je organizovalo tribinu ,,Zašto se ekonomski osamostaliti, petu po redu, u okviru projekta ,,Preduzetništvo – tvoj izboručenicima Srednje stručne škole u Pljevljima. Projekat je podržan od strane Ministarstva sporta Crne Gore.

Učenici su bili u prilici da, iz prve ruke, čuju zašto bi se trebali ekonomski osamostaliti, odnosno postati preduzetnici.

Predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore, Edita Dautović istakla je da su njihova ciljna grupa  mladi (maturanti i studenti) i svi drugi koji imaju profesionalnu karijeru pred sobom.

-Ono što nas je posebno inspirisalo za neke buduće aktivnosti sa mladima jeste da su oni spremni da slušaju praktične priče. U okviru serije predavanja mladim ljudima prenosimo svoja iskustva i prednosti samostalnosti u preduzetništvu kroz slobodnu diskusiji na ovu  temu. Cilj nam je predstaviti uspješnu preduzetničku priču iz naše zemlje i pozvati privrednike i preduzetnike da daju svoj doprinos ovom događaju – rekla je Dautović.

Učenici su bili u prilici da pogledaju i kratki film ,,Unija mladih preduzetnika“. Projekat „Preduzetništvo – tvoj izbor” ima za opšti cilj afirmaciju preduzetništva među mladim ljudima u srednjim školama i na fakultetima u Podgorici i sjevernom regionu Crne Gore.Takođe, da podstakne mlade ljude na pokretanje samostalnog biznisa, afirmaciju preduzetničkog duha predstavljanjem uspješnih primjera crnogorskih preduzetnica, jačanjem kapaciteta i pružanjem informacija koje su im neophodne za započinjanje i razvoj spostvene biznis ideje.

 

Ostavite komentar