Počele prijave se za program „Coca-Cola podrška mladima“

Kompanija Coca-Cola HBC drugu godinu za redom organizuje program „Coca-Cola podrška mladima“, kako bi pomogla mladima u Crnoj Gori da se pripreme za tržište rada i lakše nađu posao.

Program obuhvata trodnevne interaktivne radionice, na kojima polaznici imaju priliku da sa unaprijede lične i profesionalne vještine. Radionice će biti organizovane u tri grada – Podgorici, Nikšiću i Bijelom Polju, a pravo da se prijave imaju nezaposleni između 18 i 30 godina, tako što će popuniti formular na sajtu www.coca-colapodrskamladima.me.  

Zadovoljstvo mi je da pozovem mlade da se prijave i iskoriste šansu da na kvalitetan način unaprijede svoje vještine, koje su danas jako cijenjene na tržištu rada. Prošle godine smo imali 65 polaznika, od kojih je polovina nakon učešća u radionicama napravila neku pozitivnu promjenu u svom profesionalnom razvoju, a njih čak 14 je našlo posao. Ove brojke potvrđuju koliko je neformalna edukacija važna za mlade u procesu traženja posla“, kazao je Nikola Tripković, regionalni direktor prodaje u kompaniji Coca-Cola HBC Crna Gora.

Program „Coca-Cola podrška mladima“ ove godine počinje velikom konferencijom u Podgorici od 5. do 7. novembra, koju kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora organizuje u saradnji sa Glavnim gradom Podgorica. Glavni grad je i ove godine partner programa, a sve u radionice okviru ovog programa biće održane u zgradi Gradskog parlamenta.

Tokom tri dana, polaznici će učiti o profesionalnoj orijentaciji i poslovnoj administraciji, kako da uspješno komuniciraju i upravljaju projektima, ali i kako da napišu CV i predstave se budućem poslodavcu na razgovoru za posao. Radionice vode sertifikovani predavači i treneri, a kao mentori učestvuju i zaposleni kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora.

30

„Mladim ljudima najbolje možemo pomoći tako što ćemo sa njima podijeliti naša znanja i bogato iskustvo koje imamo. Naše kolege učestvuju kao mentori na volonterskoj osnovi, što dodatno pokazuje koliko nam je važan ovaj projekat i želja da zajedno ostvarimo cilj, a to je veća zaposlenost mladih ljudi“, istakao je Tripković.

Polaznici će dobiti priliku da koriste i online platformu na kojoj u svakom trenutku mogu da pristupe dodatnim materijalima i edukacijama. Svi polaznici po završetku edukacije dobijaju sertifikat.

Radionice u Nikšiću i Bijelom Polju, kao i još jedna radionica u Podgorici, biće održane tokom novembra i decembra.

Institucionalni partneri projekta su Zavod za zapošljavanje i Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Više informacija o projektu dostupno je na sajtu www.coca-colapodrskamladima.me

Ostavite komentar