Kome još trebaju kancelarije ?

#BusinessMagazin #kancelarije #posao

Na Sjevernoameričkom kontinentu, a i u Evropi, uveliko se dešava da mnoge kompanije zatvaraju svoje kancelarije, jer obaveze koje njihovi zaposleni imaju, mogu obaviti odakle god požele, sa svog lap topa, tableta, pa čak i telefona.


Untitled collage


Piše: Vasilije Prelević

Crna Gora nije nerazvijena država, ali napreduje vrlo sporo. Imamo malu tendenciju rasta. Posljedice ovoga je to što neki trendovi koji su aktuelni u svijetu kod nas dolaze nakon godinu, dvije, a ponekad i mnogo više vremena, ako taj trend iziskuje velika ulaganja.

Kao što postoje takvi trendovi, koji će nam iz džepa izbiti novac, tako postoje i oni koji će nam novac uštedjeti. Ovdje se radi o takvom trendu.

Na Sjevernoameričkom kontinentu, a i u Evropi, uveliko se dešava da mnoge kompanije zatvaraju svoje kancelarije, jer obaveze koje njihovi zaposleni imaju, mogu završiti odakle god požele, sa svog lap topa, tableta, pa čak i telefona. Ovo se posebno odnosi na programere, novinare, menadžere za odnose sa javnošću, marketare, zaposlene u digitalnim agencijama, ali i mnoge druge.

Veliki procenat današnjeg posla obavlja se na računaru, a oni koji nađu takav angažman, osim što ne moraju da idu u kancelariju, u prilici su da zarade više od onih koji se bave nekim fizičkim poslom. Pravedno ili ne, to je realnost.

Pa, ako smo svjesni da trendovi kod nas dosta kasne, a da je ovo trend koji nam može uštedjeti i vrijeme i novac, šta možemo učiniti da probudimo svijest poslodavaca i zaposlenih o ovakvim angažmanima.

Ako ste poslodavac i ako vaša kompanija spada u neke od onih čiji zaposleni dosta radnog vremena provode na računaru, onda, ako ne želite da zatvorite kancelarije, makar koristite manje i tako smanjite troškove, a onim ljudima, koji pokažu visok stepen odgovornosti i produktivnosti dozvolite da biraju mjesto odakle će raditi, ali ne zaboravite da pratite njihov učinak. Sve dok oni redovno ispunjavaju svoje obaveze i doprinose napretku vašeg preduzeća, trebate im dozvoliti da rade odakle god žele.

Ako ste neko ko traži ovakav vid zaposlenja onda možete posjetiti sajtove:

https://remoteok.io/;
https://weworkremotely.com/;
https://www.wfh.io/jobs/;
https://www.producthunt.com/e/find-a-remote-job

Ovakav angažan pronašao je tridesetogodišnji Podgoričanin Andrija Vučinić, koji je zaposlen u kompaniji Automattic, koja je procijenjena na više od milijardu dolara.

Ostavite komentar