Zainteresovani za investicije u turizmu, energetici…

#DuškoMarković #Eib

Evropska investiciona banka (EIB) zainteresovana je, kroz odobravanje kredita, za podsticaj investicijama u oblastima turizma, energetike i infrastrukture, uključujući i jačanje socijalne infrastrukture – izgradnju škola i bolnica kroz privatno-javno prartnerstvo, kazao je potpredsjednik EIB-a Dario Skanapiek na sastanku sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem.

Marković zahvalio EIB-u na dosadašnjim investicijama

Skanapiek je pohvalio mjere finansijske konsolidacije, ali dodao da one ne smiju destimulisati investicije te da je važno podržati privatni sektor.

Marković je zahvalio na dosadašnjoj podršci EIB-a Crnoj Gori od oko 400 miliona eura, dodajući da je važna sposobnost administracije da na pravilan način iskoristi date mogućnosti.

“Zajednički je konstatovano da uspješnost saradnje EIB-a i Vlade zavisi od znanja, efikasnosti i sposobnosti administracije i ocijenjeno da pomoć i ekspertiza EIB-a u tom kontekstu mogu biti važan segment razvoja i jačanja javne uprave”, navodi se u saopštenju.

Premijer je, kako se dodaje, pohvalio današnje potpisivanje ugovora o kreditnom aranžamnu EIB-a i Želježničke infrasrukture, naglasivši da je rekonstrukcija željeznice na crnogorskoj teritoriji, zajedno sa radovima koji se izvode u Srbiji, važna za bolju valorizaciju naših resursa, prije svega Luke Bar.

Osvrćući se i na današnje potpisivanje finansijskog ugovora između Investiciono razvojnog fonda i EIB-a, Marković je iskazao spremnost Vlade da kroz IRF, dalje razvija preduzetništvo, mala i srednja preduzeća, posebno u poljoprivredi, te da podstiče zapošljavanje mladih.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar