Za put do Luštice 2,56 miliona

#LušticaBay

Opština Tivat potrošila je u prošloj godini najviše novca iz kapitalnog budžeta, ukupno 2,56 miliona eura, na eksproprijaciju zemljišta i početak izgradnje nove prilazne saobraćajnice sa svom infrastrukturom, za Orascomov turistički kompleks Luštica bay u Krtolima.

Za izradu projektne dokumentacije za više novih manjih saobraćajnica utrošiće se 150 hiljada (Foto: Google MAPS)

U Izvještaju o uređenju prostora Opštine Tivat za prošlu godinu, koji je nedavno usvojio lokalni parlament, navodi se da je saobraćajnica koja se gradi na potezu od Solila preko Grabovca do iznad uvale Pržna značajna kako za kompleks Luštica bay, tako i za eventualni budući rezidencijalno turistički kompleks na Plavom horizontu, koji već godinama najavljuje, ali nikako da počne graditi katarski investicioni fond Qatari Diar.

Opština prošle godine, osim rekonstrukcije donjeg dijela Ulice Plaih boraca i njene kontakt zone sa šetalištem Pine, vrijedne 60,9 hiljada EUR, gotovo da nije izgradila ni jedan značajniji novi komunalni objekat, prenosi portal Boka news.

“Radilo se na opravci ili rekonstrukciji postojeće infrastrukture, pa je tako oko 205 hiljada eura utrošeno u sanaciju i asfaltiranje ulica i lokalnih saobraćajnica, za zamjenu krova na zgradi Centra za kulturu izdvojeno je skoro 27 hiljada eura, dok je u sanaciju elektromreže i mokrih čvorova na objektu Ljetnje pozornice utrošeno oko 41 hiljadu eura”, navodi se u Izvještaju.

Za ekspropijaciju i početak izvođenja radova na izgradnji dvije nove ulice u Cacovu, odnosno Češljaru, izdvojeno je preko 280 hiljada EUR, prva faza izgradnje nedostajućih trotoara u Radovićima koštala je 18 hiljada, a sanacija dijela kanala za atmosferske vode skoro 35 hiljada EUR.

Prema kapitalnom budžetu za ovu godinu, na prošlogodišnje ugovorene, a do sada još nerealizovane projekte, Opština će potrošiti 5,26 miliona eura, od čega se 1,1 milion eura odnosi na početak uređenja obale i izgradnju lungo mare šetališta na Belanima.

“Izgradnja dugo očekivanog novog Vatrogasnog doma sa izmještanjem dijela dalekovoda koji sada prelazi preko te lokacije, koštaće 480 hiljada eura, a novi multifunkcionalni objekat na mjestu barake Crvenog krsta na Seljanovu čak 770 hiljada eura. Na izgradnju novih poteza vodovodne i kanalizacione mreže i sanaciju postojećih, planirano je da se potroši 1,32 miliona eura”, navodi se u Izvještaju.

Za izradu projektne dokumentacije za više novih manjih saobraćajnica utrošiće se 150 hiljada, koliko i za asfaltiranje, dok će 40 hiljada EUR biti investorano u mrežu javne rasvjete. Za ekspropijaciju je opredijeljen iznos od 1,5 miliona eura, dok će izdaci za gradnju novih i sanaciju postojećih objekata iznositi ukupno 1,41 milion eura. Od toga je najveći dio – 700 hiljada eura opredijeljen za početak gradnje lungo mare šetališta u Krašićima.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar