Uprava carina naplatila 55 miliona €

#UpravaCarina

Uprava carina je u decembru naplatila neto 55,7 miliona eura prihoda, od čega se najviše odnosilo na porez na dodatu vrijednost (PDV) pri uvozu.

Foto: Ilustracija

Od ukupno naplaćenih prihoda u decembru, na PDV pri uvozu se odnosilo 38,5 miliona.

Prema podacima objavljenim na sajtu Uprave carina, ukupni prihodi po osnovu akciza iznosili su 15,04 miliona, od poreza na kafu naplaćeno je 173,93 hiljade, od poreza na međunarodnu trgovinu i transakcije 1,98 miliona, dok se na ostale prihode odnosilo 7,9 hiljada eura.

Iz Uprave carina je objašnjeno da je u decembru naplaćeno 56,78 miliona eura, ali da je bilo carinskih povraćaja sredstava u iznosu od 26,46 hiljada i akciznih u iznosu od 1,05 miliona eura.

U strukturi naplaćenih akciza najviše je zastupljena akciza na mineralna ulja, njihove derivate i supstitute sa 62,67 odsto, zatim na duvanske proizvode 27,08 odsto, na alkohol i alkoholna pića 7,61 odsto i na gaziranu vodu 2,64 odsto.

Ostale prihode, kako je objašnjeno, između ostalih, čine primici po osnovu novčanih kazni u prekršajnom postupku, prihodi od prodaje carinske robe, kamate za neblagovremeno plaćanje carine i carinskih dažbina.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar