U petak otvaranje LDC Voli vrijednog skoro 12 miliona eura

#Ekonomija #KompanijaVoli #LogističkoDistributivnoOtkupniCentar

58bade19-e5e0-42c1-bcfc-261b0a0a0a69-43voli1-previewOrg.jpg “ />

Kompanija Voli u petak, 15. septembra u 18:30h otvara Logističko distributivno otkupni centar, pored postojećeg Volijevog logističkog centra u Bulevaru Zetskih vladara bb u Podgorici.

Početak gradnje je 2016.godine ozvaničio predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj Suma Chakrabarti sa Draganom Bokanom, vlasnikom i predsjednikom Odbora direktora kompanije Voli.

Projekat je realizovan kroz partnerski odnos EBRD i kompanije Voli u kojoj Eropska banka ima 15,7 odsto učešća, na ime konvertibilnog otkupa udjela u vlasništu, što predstavlja prvo korporativno ulaganje kapitala ove banke u našoj zemlji.

Izgrađen je u planiranom roku, a visina investicije je 11.800.000 eura.

“LDC Voli osigurava kompletno integrisan logistički sevis koji će u potpunosti ispuniti sve zahtjeve snabdjevanja naročito u logistici hladnog lanca, odnosno prehrambenih proizvoda. O impresivnim dimenzijama Logističkog centra nabolje govori podatak da je njegov kapacitet 16.000 paletnih mjesta od čega najveći dio zauzima ambijentalno skladiste. Objekat raspolaže sa 21000 paletnih mjesta, 16.000 u ambijentalnom i 5.000 u rashladnom režimu, 13 rashladnih komora u režimu od -25 do +4c°, komorama za meso, voće i povrće, kao i zrionice banana”, kazali su u kompaniji.

Ističu da je ugrađenja nasavremenija oprema, koja zadovoljava sve svjetske standarde kvaliteta, bilo da se radi o 38 utovarno/istovarnih rampi, najkvalitetnijim HTC podovima, regalnoj konstrukciji, viljuškarima ili WMS-u, odnosno softweru za upravljanje tokovima roba u skladištu.

“Bitno je napomentuti da se prilikom izgradnje strogo vodilo računa o tome da se osigura maksimalna energetska efikasnost i ekološka prihvatljivost”, napominju u kompaniji.

LDC, ističu oni, daje vjetar u leđa budućem razvoju kompanije, pružajući dodatnu vrijednost kroz kvalitetnu nabavku, brže i ekonomičnije snabdijevanje i bolju ponudu domaćih proizvoda u policama marketa.

“Ono što predstavlja posebnu vrijednost koju LDC Voli donosi je podrška domaćoj proizvodnji, koja će imati obezbjeđen kontinuiran plasman, siguran otkup koji će im pružiti stabilnost i oslonac za razvoj. Uticaj koji će Logističko distributivno otkupni centar imati na širu društvenu zajednicu je veoma značajan, imajući u vidu da će podržati i podstaći domaću proizvodnju, plasmanom ne samo na teritoriji naše zemlje nego i u okruženju”, saopšteno je iz kompanije.

Kompanija Voli je, u skladu sa svojom tradicijom da otvaranja novih poslovnih jedinica obilježi donacijama, u susret otvaranju Logističkog centra donirala 34.920 eura Kliničko bolničkom cenru Crne Gore, za kupovinu uređaja i opremanje Klinike za neurologiju.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar