Status Škode Praha neće uticati na II blok TE

#DragicaSekulić #IiBlokTe

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić je, odgovarajući na pitanje da prokomentariše to što Češka energetska kompanija (ČEZ) traži novog partnera za Škoda Prahu, kazala da tu nije definisano da li se radi o prodaji Škoda Prahe ili mogućoj dokapitalizaciji.

.

„U svakom slučaju, bilo koja od tih aktivnosti podrazumijeva promjenu vlasničke strukture, što ni na koji način ne može da utiče na njihove ugovorne obaveze. Aktiviranjem put opcije A2A može doći do promjene vlasničke strukture u Elektroprivredi (EPCG), pa to ne smije niti može da utiče na ugovorne obaveze te kompanije“, precizirala je Sekulić.

Ona je, odgovarajući na pitanje da li predloženim budžetom planiran otkup akcija A2A, kazala da je Predlogom budžeta definisano da će tokom naredne godine biti definisan model realizacije put opcije iz akcionarnog ugovora između države i A2A po pitanju EPCG, prenijela je Mina business.

„Nakon toga, Vlada će definisati i predložiti adekvatne mjere Skupštini na dalju proceduru. Mi smo tekstualnim dijelom budžeta ostavili prostora da onog trenutka kad budemo znali jasno opredjeljenje scenarija isplate put opcije, Vlada to može dalje predložiti Skupštini“, dodala je Sekulić.

Ona je navela da su Predlogom budžeta predviđena dva miliona bespovratne pomoći kada je riječ o preduzetništvu, što podrazumijeva primjenu uredbe o podsticanju direktnih investicija u iznosu od 1,2 miliona eura, a ostalo za realizaciju postojećih i novih programa podrške unutar Ministarstva ekonomije.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar