Sinergijom svih poslovnih asocijacija do unapređenja biznis ambijenta

sastanak-1.jpg

Poslovne asocijacije u Crnoj Gori su spremne da kroz međusobnu saradnju i sinergijsko djelovanje još snažnije utiču na donosioce odluka u pravcu unapređenja ambijenta za rad svojih članica, crnogorskih preduzeća. Sa sastanka čelnika poslovnih asocijacija održanog u Privrednoj komori Crne Gore poručeno je i da je neophodno da poslovna zajednica bude blagovremeno uključena u rad na regulativi koja uređuje poslovni ambijent, i to u fazi njenog oblikovanja.

Učesnici su ocijenili da su njihove poslovne asocijacije na istom zadatku zaštite interesa kompanija članica, pa su razmatrali modalitete buduće saradnje koja, smatraju, treba da bude adekvatno strukturirana i sa jasnim prioritetima.

Predsjednik Komore Vlastimir Golubović predložio je da se formira koordinaciono tijelo od predstavnika svih poslovnih asocijacija koje će razmatrati teme od značaja za privredu i artikulisati zajedničke stavove asocijacija prema donosiocima odluka na državnom i lokalnom nivou.

U cilju ostvarenja što direktnijeg dijaloga sa nosiocima zakonodavne i izvršne vlasti, razmatrana je mogućnost organizovanja Parlamenta preduzeća u čijem radu bi učestvovali predstavnici svih poslovnih asocijacija.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar