Povećana potrošnja struje u avgustu

#Epcg

Domaćinstva su u avgustu potrošila 124,19 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je skoro deset odsto više u odnosu na julsku potrošnju, odnosno 11,7 odsto više u odnosu na ostvarenu u istom prošlogodišnjem periodu.

Najveća potrošnja u Ulcinju

“Potrošnja električne energije u prvih 11 dana avgusta oborila je dnevne i sedmične rekorde potrošnje u ljetnjim mjesecima od kada se obavljaju mjerenja. Tako je 10. avgusta zabilježena najveća dnevna potrošnja električne energije na distributivnom sistemu, u ljetnjim mjesecima, koja je iznosila 9,86 hiljada megavat sati (MWh)”, navodi se u saopštenju EPCG.

Za period do 11. avgusta distributivna potrošnja je bila čak 21 odsto viša nego u istom prošlogodišnjem periodu, a 11 odsto viša nego u uporednom periodu 2015. godine, kada je registrovana najveća distributivna potrošnja za posmatrani period.

Iz EPCG su saopštili i da je prosječan avgustovski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 39,89 eura.

“Domaćinstva u Pljevljima bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 23,65 eura, dok je najveća u avgustu očitana u Ulcinju, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 74,86 eura”, dodaje se u saopštenju.

Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 2,02 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 2,71 odsto kupaca.

Avgustovske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 55,1 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 186,55 hiljada kupaca.

Iz EPCG su podsjetili da kupci, na portalu www.epcg.com, mogu kreirati nalog koji će im omogućiti da račune dobijaju u inbox svoje elektronske pošte ili putem SMS-a.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar