Nurković na čelu ekspertskog tima za auto-put

62691710c82acf8022ee05f777d497fe.jpg

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković biće na čelu međuresornog Ekspertsko-pregovaračkog tima za nastavak realizacije auto-puta Bar Boljare, koji je formirala Vlada radi ugovaranja izgradnje dvije dionice ovog putnog pravca.

Pored Nurkovića, u timu su još Angelina Živković, Mirsad Ibrahimović i Maja Mijušković iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, zatim savjetnici premijera Vladimir Beratović i Vatroslav Belan, Nikola Vujović iz Ministarstva ekonomije, Branislav Todorović iz Ministarstva finansija, te Rešad Nuhodžić iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Tu su još i Mladen Ulićević i Duško Lučić sa Građevinskog fakulteta, Aleksandar Žurić i Jonuz Mujević iz Monteputa, kao i Goran Vujović, Miroslav Mašić i Ljubinka Ivanović zaduženi za implementaciju projekta auto-puta.

Zadaci Ekspertsko-pregovaračkog tima biće predlaganje optimalnog modela za nastavak realizacije auto-puta, definisanje kriterijuma za pretkvalifikaciju i ocjena prikupljenih ponuda za izbor najpovoljnijeg ponuđača.

Takođe će voditi pregovore sa potencijalnim ponuđačima, koordinirati međuresorne aktivnosti i odgovore na zahtjeve partnera, izvještavati o realizaciji, te dostavljati Vladi predloge akata potrebnih za realizaciju projekta.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar