„Nika“ perspektiva proizvođačima mlijeka

#MilutinSimović #MljekaraNika

U Mljekari Nika, koju je početkom avgusta prošle godine iz stečaja za 910 hiljada eura kupila nikšićka firma F.M.L, vlasništvo porodice Šljukić, danas je ozvaničen nedavno započeti rad, nakon dvogodišnje pauze.

Mljekara danas svečano otvorenaU perspektivi 70 zaposlenih

Govoreći o ponovnom pokretanju Nike, Simović je saopštio da je to omogućeno i kroz dobro vođenje stečajnog postupka, kao i pomoć lokalne samouprave i Ministarstva poljoprivrede i kreiranje rješenja zakonski utemeljenih i pravednih, posebno za kooperante kojima je u maksimalno mogućnoj mjeri isplaćen zaostali dug.

„Ovaj projekat dobio je podršku i iz Abu Dabi fonda, posredstvom Ministasrtva, i to je bio važan zamajac za otvaranje“, kazao je Simović.

On je podsjetio da je nikšićka lokalna uprava najavljivala da će Nika biti samo jedan od projekata koji se pokreću u tom gradu, gdje slijede nove investicije i radna mjesta.

Predsjednik Opštine, Veselin Grbović, ocijenio je veoma značajnim otvaranje Mljekare Nika, čiji su vlasnici uradili sve da se ponovo pokrene proizvodnja.

„Mislim da će ova mljekara biti jedna od značajnih u Crnoj Gori, jer je njen početak važan ne samo za Nikšić“, ocijenio je Grbović.

On je naveo da je bio u svakodnevnoj komunikaciji sa porodicom Šljukić, kako bi se prevazišli određeni problemi.

„Mljekara je već počela da radi i postiže odlične rezultate, a uposlila je za sada i 35 radnika što je veoma značajno. Broj zaposlenih vjerovatno će rasti sa širenjem palete proizvoda“, rekao je Grbović.

Izvršni direktor Nike, Tadija Šljukić, rekao je da je zadovoljan što je ponovo počela da radi stara nikšićka mljekara, koja je jedina decenijama donosila mlijeko na trpeze građanima Nikšića.

„Nakon kratkotrajnog zastoja Nika je obnovila proizvodnju u modernim, savremenim pogonima sa proširenom paletom mliječnih prerađevina“, rekao je Šljukić.

On je kazao da se njegova porodica, u čijem vlasništvu je i mljekara Srna u Nikšiću, već duže bavi preradom mlijeka i najavio da će širiti asortiman proizvoda, kao i količinu i obim prerade mlijeka.

Šljukić je pozvao sve kooperante i domaćine da drže što više krava i obećao da će im sve količine mlijeka biti otkupljene i na vrijeme plaćene.

U Nikšiću je danas, tokom radne posjete Simovića, ozvaničen i završetak vodovoda u selu Dučice u nikšićkoj Župi.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar