MA u 2017. prevezao 568.591 putnika

#Ekonomija #MontenegroAirlines

multimedia_foto_2016_07_12_4o-aop-montenegro-airlines-fokker-f100_planespottersnet_244647.jpg

Crnogorski nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines ostvario je u prošloj godini jedan od najboljih rezultata u svojoj istoriji i prevezao 568,59 hiljada putnika, a podaci pokazuju da se taj pozitivan trend nastavlja.

Iz kompanije je saopšteno da je MA prevezao u prošloj godini više od četvrtine od ukupno 2,18 miliona putnika na crnogorskim aerodromima.

“Podaci za prošlu godinu, čija je obrada završena danas, pokazuju da je u redovnom, čarter i kod-šer saobraćaju, MA prevezao ukupno 568,59 hiljada putnika, i sa pet aviona u floti ostvario ukupan nalet od 10,38 hiljada blok sati, odnosno 6,96 hiljada letova”, navodi se u saopštenju.

Taj broj putnika je približno isti kao u 2016. godini kada se saobraćalo sa šest aviona u floti, a ne odstupa značajno od broja prevezenih putnika u ranijim godinama kada je u floti bilo i sedam aviona.

“Pored činjenice da je ostvaren sa flotom od pet aviona, rezultat dodatno dobija na značaju uzimajući u obzir konstantno rastuću konkurenciju. Tokom januara prošle godine ka Crnoj Gori je saobraćalo 12 avio-kompanija, a tokom jula čak 54”, precizirali su iz MA.

Pozitivan trend u komercijalnom poslovanju nastavio se i početkom ove godine. MA je u prvih sedam dana prevezao ukupno 7,48 hiljada putnika u sve tri kategorije saobraćaja – redovnom, čarter i kod-šer, što je 11 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

“Porast u broju prevezenih putnika bilježi se u sve tri kategorije saobraćaja. Samo u redovnom saobraćaju MA je prevezao 6,57 hiljada putnika, što je rast od osam odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period”, rekli su iz MA.

U kod-šer saobraćaju taj procenat rasta iznosi 48 odsto, a u čarter saobraćaju 25 odsto.

“Prethodno navedeni podaci pokazuju rezultate rada i angažmana menadžmenta i zaposlenih u nacionalnoj avio-kompaniji koja je uz podršku državnih institucija, odnosno Vlade i resornog Ministarstva, a uprkos brojnim izazovima, uspješno završila poslovnu godinu i ugovorene aranžmane”, ocijenili su iz kompanije.

Ti podaci takođe pokazuju značaj koji MA ima za turizam i ukupnu crnogorsku privredu i očigledno je da je uspješno poslovanje kompanije u prošloj godini gledano kroz broj prevezenih putnika uticalo na dobre turističke pokazatelje i privredni rast.

“Rezultati koje postiže MA govore u prilog tome da je crnogorska nacionalna avio-kompanija bila i ostala jedan od stubova turističke privrede i da ostvaruje svoj cilj, a to je promocija i glavni doprinos razvoju turizma u Crnoj Gori i naše zemlje u cjelini”, zaključuje se u saopštenju.

M.D.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar