Kvadrat 596 eura: Vodovod gradi zgradu za oko 80 radnika

#Ekonomija #Stanovi #Vodovod #Zgrada

DSC_1164.jpg

Direktor preduzeća Vodovod Podgorica Vladan Vučelić, predsjednik Sindikata Đorđije Mugoša i vlasnik firme Roaming Montenegro Dragomir Milović potpisali su ugovor o izgradnji zgrade za zaposlene u Vodovodu.

Ukupna vrijednost cijelog projekta je 2,65 miliona eura, a još uvijek nije poznato koliko će stambeni objekat imati stanova, pišu Dnevne novine.

Očekivanja su da će, kaže Vučelić, biti od 78 do 85 stanova.

Vučelić je izrazio zadovoljstvo urađenim poslom, kao i pripremljenim tenderom, koji je rezultirao time što je šest zainteresovanih firmi podiglo tendersku dokumentaciju, te da su četiri kompanije od tih šest predali ponudu za izvođenje radova.

On je najavio da se već za godinu i po dana može očekivati useljenje radnika Vodovoda u nove stanove, dok je Milović poručio da se nada da će i pola godine prije roka završiti radove.

“Nikšićka firma Roaming Montenegro dala je najpovoljniju ponudu i radnici Vodovoda će imati privilegiju da, u odnosu na sve ono što je bila stambeno-solidarna izgradnja, kao i drugi vidovi izgradnje u Podgorici i Crnoj Gori, po najnižoj cijeni otkupe stanove. Cijena od 596 eura po netu stambenom prostoru je izuzetno dobra i povoljna ponuda”, kazao je Vučelić, istakavši da će ubrzo biti raspisani tenderi “Čistoće” i Agencije za stanovanje, gdje će radnici i drugih preduzeća na isti način riješiti stambeno pitanje.

Prema njegovim riječima, uslovi tendera su bili vrlo rigorozni.

“Obaveza izvođača radova, preduzeća Roaming, je da uradi glavni projekat, kao i da sopstvenim sredstvima finansira izgradnju objekta do potpunog završetka. Uslovi tendera su i da obezbijedi sve garancije za kvalitetno i blagovremeno izvođenje radova, dok je obaveza sindikata Vodovoda da u određenom periodu, pri kraju završetka samog objekta, dostavi spisak zaposlenih, koji su na konkursu koji se sprovodi po Pravilniku za rješavanje stambenih pitanja dobili stanove”, istakao je Vučelić, uputivši molbu prema izvođaču radova da već do sredine decembra počne izgradnja tog objekta.

Vlasnik firme Roaming Montenegro Dalibor Milović je, nakon potpisivanja ugovora, istakao da će u naredna dva mjeseca trajati prva faza radova – izrada projekta, a da će od 15. do 20. decembra krenuti sa izvođenjem radova.

“Nadam se da će u decembru naredne godine radnici Vodovoda moći da se usele u stanove, odnosno da ćemo prije roka završiti radove i da ćemo ključeve podijeliti čak i prije Nove godine”, istakao je Milović.
Konkurs za dodjelu stanova još nije raspisan, a nakon završetka projekta krenuće se u zvaničnu proceduru, u skladu sa pravilnikom, rangiranja svih onih koji budu zainteresovani za dodjelu stana.

Vrijednost projekta 2,65 miliona

Prema riječima direktora Vodovoda Vladana Vučelića ukupna vrijednost projekta je 2,65 miliona eura, a ono što je važno je i to da Vodovod ne troši svoja sredstva.

“Izabrali smo najpovoljnijeg ponuđača, a dokaz toga je i to što je kvadrat stana ostalih zgrada na ovoj lokaciji niži od 70 do 100 eura u odnosu na najpovoljnije cijene uopšte nuđene u Podgorici. Uz to, izvođač nam garantuje da će radnici biti zadovoljni i cijenom i kvalitetom stanova, što je najvažnije”, kazao je Vučelić, navodeći da je prema uslovima tendera obaveza izvođača i potpuno uređenje terena u skladu sa detaljnim urbanističkim planom.

“Obaveza Vodovoda je da izvrši reviziju i angažuje nadzor koji će pratiti izvođenje radova. Potrudićemo se, a možemo i već sada garantovati da ćemo obezbijediti takav model, koji će značiti da nema povećanja ove cijene za radnike, već će ovo biti ugovorna cijena za sve radnike”, istakao je Vučelić.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar