Investicioni ambijent u fokusu Vlade

#DuškoMarković

Realni planovi Vlade predstavljaju šansu za bankarski sektor kao važan faktor ukupnog ekonomskog razvoja Crne Gore, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković.

.

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je rukovodstvo NLB Grupe na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora NLB Grupe Blažom Brodnjakom.

Kako je saopšteno iz Markovićevog kabineta, na sastanku je bilo riječi o poslovnim planovima Banke u Crnoj Gori i regionu kao i o mogućoj podršci NLB grupe projektima u našoj zemlji.

„Predsjednik Vlade je iskazao zadovoljstvo prisustvom ove renomirane slovenačke banke u našoj zemlji ocijenivši da realni planovi Vlade predstavljaju šansu za bankarski sektor kao važan faktor ukupnog ekonomskog razvoja Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

.

Predsjednik UO NLB Grupe je, kako dodaju, istakao da ta grupacija budućnost vezuje za region i da posluje u šest država kao i da namjerava da pojača investicione aktivnosti.

Premijer je u tom kontekstu upoznao sagovornike sa projektima i mogućnostima ulaganja u saobraćajnu i turističku infrastrukturu kao i u našu poljoprivredu.

„Marković je ocijenio da se posebni uslovi za unapređenje investicionog ambijenta stvaraju u sjevernom regionu Crne Gore pri čemu je sagovornike detaljno upoznao sa projektom zimskih centara na Bjelasici i pripadajućih sadržaja u čije je pripreme do sada uloženo ili je kapitalnim budžetom predviđeno više desetina miliona eura“, saopšteno je iz Vlade.

Sastanku su prisustvovali državna sekretarka Ministarstva finansija dr Nina Vujošević, predsjednik Uprave, član Odbora direktora i glavni izvršni direktor NLB banke AD Podgorica Martin Leberle i predsjednik Odbora direktora NLB banke AD Podgorica Andreas Burkhart (Burkhardt).

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar