Đurović kandidat sa člana komiteta evropskog ECAC-a

#Ekonomija #DraganĐurović #KoordinacioniKomitetEvropskeKonferencijeZaCivilnoVazduhoplovstvoEcac

unnamed-48.jpg

Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Dragan Đurović, najozbiljniji je kandidat za upražnjeno mjesto člana Koordinacionog komiteta Evropske konferencije za civilno vazduhoplovstvo (ECAC), saznaju Dnevne novine iz izvora bliskih Vladi Crne Gore .

Đurović je je u ovom trenutku jedini kandidat za to mjesto, iako još postoji mogućnost da se do sjednice ECAC-a pojavi još neki kandidati.

No, činjenica da su Đurovića do sada zvanično, pismima upućenim generalnom sekretaru ECAC-a u Parizu, podržale Francuska, Španija, Italija, Švajcarska, Austrija, Mađarska, Slovenija i Bugarska, a iz regiona Srbija, Albanija, BiH i Makedonija, potvrđuje da je on najozbiljniji kandidat.

Đurović u vazduhoplovnim evropskim krugovima prepoznat po tome što je za veoma kratko vrijeme uspostavio izuzetno kredibilnu Agenciju, koja je po tvrdnjama čelnika evropskog vazduhoplovstva vodeća u regionu.

Takođe, pod njegovim rukovodstvom Crna Gora je postigla veliki rezultat i uspješno okončala projekat Jedna bezbjednosna kontrola (One stop security ), čime je pored SAD i Kanade postala jedina država kojoj je EU priznala da ima najviše bezbjednosne standarde u civilnom.

Koordinacioni komitet ECAC-a ima 11 članova, a ako Đurović bude izabran, on bi bio jedini član ovog tijela iz zemlje koja nije članica EU.

Glasanje za člana Koordinacionog komiteta očekuje se početkom maja u Parizu.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar