CBCG će unapređivati saradnju sa Addiko bankom

21022018_1.jpg

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić sastao se sa predstavnicima Addiko banke – Heningom Gizekeom, Johanesom Prokšom i Kristofom Šonom, a tokom sastanka je istakao da će CBCG i dalje unaprijeđivati komunikaciju i saradnju sa ovom institucijom, a sve u cilju jačanja sigurnosti i stabilnosti finansijskog sistema Crne Gore.

Predstavnici Addiko Bank AG grupacije, koja djeluje kroz šest banaka i njihovih ekspozitura u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, istakli su da je ova finansijska institucija ostvarila odlične rezultate u ključnim poslovnim segmentima tokom prošle godine, što je stvorilo dobru osnovu za dalji održivi i profitabilni rast.

“Kako su istakli članovi Uprave, grupacija je, u skladu sa novom strategijom, fokusirana na poslovanje sa stanovništvom i finansiranje realnog sektora, posebno mikro i malih preduzeća, kao i regionalnih kompanija”, saopšteno je iz CBCG.

Šon je istakao da je u Crnoj Gori lociran kompetencioni centar za razvoj mikro segmenta privrede, u namjeri da se iskoristi sinergija i osigura veća kohezija i, u krajnjem, obezbijedi bolja usluga za klijente.

“Žugić je izrazio zadovoljstvo pozitivnim trendovima koji su karakterisali poslovanje Addiko banke u prethodnoj godini i istakao da će CBCG i dalje unaprijeđivati komunikaciju i saradnju sa ovom institucijom, a sve u cilju jačanja sigurnosti i stabilnosti finansijskog sistema Crne Gore, kao i intenziviranja podrške privredi, a time i dinamiziranja ekonomskog rasta”, navode u CBCG.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar