Budi odgovoran: Dvije kazne po 200 eura

#BudiOdgovoran #Kazne

200-euros.jpg

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano osam primjedbi, na osnovu kojih su izrečene dvije novčane kazne od po 200 EUR.

Inspektori su sa 200 EUR kaznili firmu Adriatex iz Bijelog Polja, zbog neprijavljenih radnika. Kazna od 200 EUR izrečena je i marketu Saša u Baru, nakon što je Zdravstveno-sanitarna inspekcija utvrdila nepravilnosti kod nekih proizvoda.

Inspektori nijesu mogli obaviti kontrolu igraonice u Ruskim kulama u Podgorici, jer je objekat zatečen zatvoren.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole Vipex Second hand Shopa u Nikšiću i obućarske radnje Centar i hotela Centre Ville u Podgorici.

Od ukupno osam prijava, koje su evidentirane od ponedjeljka, dvije nijesu dobile odgovor, a odnosile su se na otvaranje puta i gradnju ponte na Opatovu.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije.

Vlada je početkom februara odlučila da i ove godine nastavi projekat u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom, ali bez donatorske podrške UNDP-a.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar