Blokirano na stotine vlasnika stanova i poslovnih prostora u Budvi

Budva_from_the_hills.jpg

Opštine Budva stavila je hipoteku na nekoliko stotina stanova i poslovnih prostora, kako bi osigurala da će naplatiti poreski dug od vlasnika, saopšteno je Dnevnim novinama u Sekretarijatu za finansije prijestonice turizma.

Sekretar za finansije Opštine Budva, Petar Hodžić, kaže da su u blokadi oni koji nisu izmirili obaveze na ime poreza na nepokretnosti.

“Različita su dugovanja, ali smo blokirali sve one koji nijesu platili od dvije hiljade, a imamo ih i do 50. 000 eura”, kaže Hodžić za Dnevne novine.

Sekretar za finansije tvrdi da je to bio jedini način da se osiguraju da dugovanja ne bi zastarjela, a vlasnike natjerati da izmire obaveze na ime poreza na nepokretnost.

Hodžić kaže da, nakon donošenja rješenja, poštom obavještavaju sve vlasnike nekretnina na teritoriji opštine da izmire obaveze. Za naplatu od fizičkih lica su zaduženi izvršitelji, a pravnim licima su računi blokirani preko Centralne banke Crne Gore.

On ne isključuje mogućnost da će biti prinuđeni da primjenjuju i zakonom predviđene mjere izmirenja poreskih potraživanja prodaju nekretnina.

Odžić je naglasio da je prošle godine ostvarena procentualno veća naplata poreza, ukupno 17 miliona eura, ali da još ima dosta mjesta za poboljšanja, u evidentiranju objekata i prinudnoj naplati.

 

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

1 komentar

  1. Upravo razmišljam o neplaćanju poreza opštini Tivat kao i mnogi drugi vlasnici nepokretnosti u KO Krašići jer zbog potpune uzurpacije obale i pravljenja privatnih plaža kao i bahanalisanju novih vlasnika , onemogućen (čitaj zabranjen) nam je prilaz moru. Iz Podgorice stopirana gradnja Lungo Mare, Krašići proglašeni extra zonom i povećan porez. Ako imamo mi kao poreski obveznici obavezu prema državi da li i ona ima prema poreskim obveznicima?
    A mnogi počeli oglašavanje prodaje svojih nepokretnosti po albanskim i kosovskim sajtovima.
    Ovo je presedan u svetu. Pa bar po nečemu da budete na prvom mestu. Ja ću nakon 43 godine da se pozdravim sa Bokom .

Ostavite komentar