Albanci grade auto-put ka Ulcinju, u planu i most preko Bojane

uuuuuuuuuuuuuuuuuu.jpg

Albanske vlasti odlučile su da grade auto-put na relaciji Šenđi-Velipolje, a sudeći po video animaciji koju je na svom Facebook profilu objavio albanski premijer Edi Rama, trasa puta bi se spojila i sa Ulcinjom.

Na video snimku koji panoramski prikazuje plan puta može se vidjeti da je zamišljena i izgradnja mosta preko rijeke Bojane.

Most je planiran tačno pored račvanja rijeke nadomak Ulcinja.

<script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ‘https://connect.facebook.net/de_DE/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0‘; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Velipolje je inače maleni tursitički grad u Albaniji udaljen svega 19 kilometara od Ulcinja, a slijedi odmah u produžetku Velike Plaže.

Put bi bio dužine 66,3 kilometra.

Ukoliko bi se, po planu, ovaj put izgradio to bi bila odlična prilika za razvoj turizma i ekonomije, samim tim jer bi Ulcinj bio direktno spojen sa Grčkom i Albanijom.

Kako je najavljeno, izgradnja puta bi trajala do 2020. godine.

“Dugoočekivani autoput bi smanjio putovanje na samo sat vremena, a uz to bi razvili elitni turizam, ekonomiju i zapošljavanje ljudi na cijelom ovom području”, napisao je Edi Rama na Facebooku.

S.Bošković

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar